„Dong Maeng“ anglų kalba reiškia „Sąjunga“ (Alliance). Šios pratybos vykdomos vietoje didžiulio masto bendrų JAV ir Pietų Korėjos pratybų „Foal Eagle“ ir „Key Resolve“, kurios visada supykdydavo Šiaurės Korėją.

Šiaurės Korėja ilgą laiką laikė JAV ir Pietų Korėjos pratybas pasiruošimu invazijai. Be kita ko, pats JAV prezidentas D. Trumpas anksčiau kritikavo šias pratybas, teigdamas, kad jos yra „pernelyg brangios“ ir provokuoja Šiaurės Korėją.

Po pernai įvykusio istorinio JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimo su Šiaurės Korėjos vadovu Kim Jong-unu JAV sustabdė kai kurias pratybas su Pietų Korėja. Tačiau praėjusį šeštadienį vykusio pokalbio telefonu metu laikinasis JAV gynybos sekretorius Patrickas Shanahanas ir Pietų Korėjos gynybos ministras Jeong Kyeong Doo nutarė, kad daugiau nebebus vykdomos ir „Foal Eagle“ bei „Key Resolve“ pratybos.

Pentagonas teigė, kad šis sprendimas atspindi „bendrą norą sumažinti įtampą ir paremti diplomatines mūsų pastangas pasiekti visišką Korėjos pusiasalio denuklearizaciją.„

Anot Pietų Korėjos kariuomenės, naujos mažesnės karinės pratybos „Dong Maeng“ bus vykdomos nuo kovo 4 iki 12 d.