Deja, jaučiu, kad šis skaičius gali dar didėti“, – sakė Li apygardos šerifas Jay Jonesas.

Anksčiau jis buvo pranešęs apie 14 žuvusiųjų ir apie kelis „labai rimtai sužeistus“ žmones.

Pasak jo, gyvų žmonių nelaimės zonoje netoli Boregardo ieško dronai su šilumą fiksuojančiais prietaisais, bet pavojingos sąlygos vėlai sekmadienį trukdė paieškai. Intensyvi paieška bus pratęsta pirmadienį ryte.

10 tūkst. namų buvo palikta be elektros.

J. Jonesas padarytą žalą pavadino „katastrofiška pagal namų sugriovimo mastą, kurį matėme“.

Tornado, kuris praslinko sekmadienį po 14 val. vietos laiku, ant žemės paliktas sugriovimų pėdsakas yra 0,8 km pločio ir kelių kilometrų ilgio, sakė J. Jonesas. Pasak jo, tornadas sunaikino daug individualių namų ir namelių ant ratų.

Pareigūnai perspėjo, kad žuvusiųjų skaičius gali didėti, nes gelbėtojai dar tikrina nuolaužas Boregarde, esančiame 95 km į rytus nuo Alabamos sostinės Montgomerio.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas vėlai sekmadienį pareiškė užuojautą nuo audros nukentėjusiems žmonėms.

„Nuostabiems Alabamos ir aplinkinių rajonų žmonėms: prašom, būkite atidūs ir atsargūs, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis. – Aukų šeimoms ir draugams, sužeistiesiems: telaimina visus jus Dievas!“

Per regioną slenkant galingos audros sistemai perspėjimai dėl tornadų sekmadienį po pietų buvo paskelbti Alabamoje, Džordžijoje, Floridoje ir Pietų Karolinoje.

Meteorologai patvirtino, kad regione buvo ir kitų tornadų.


Tolbotone Džordžijoje, 130 km į pietus nuo Atlantos, keli žmonės buvo sužeisti arba itin stipraus vėjo, arba tornado, kuris suniokojo kelis namelius ant ratų ir apgadino kitų pastatų, sakė vietos pareigūnai.