„Šiandien Venesuela yra visiškai žlugusi valstybė, ir taip neturėtų tęstis“, - po susitikimo Salinaso kurorte su Venesuelos opozicijos lyderiu Juanu Guaido sakė Ekvadoro lyderis.

Savo ruožtu, J. Guaido padėkojo L. Moreno už pagalbą „išlaisvinant“ Venesuelos Bolivaro Respubliką.

„Dėkoju prezidentui Leninui Moreno už paramą mūsų pastangoms išlaisvinti ir atstatyti Venesuelą“, - savo oficialioje tviterio paskyroje rašė opozicijos lyderis.

Jis taip pat pabrėžė, kad ekvadoriečius ir venesueliečius sieja broliški ryšiai. „Toliau plėsime savo bendradarbiavimą ir stiprinsime santykius“, - žadėjo J. Guaido.

Opozicijos lyderis pareiškė netrukus grįšiantis atgal į Venesuelą po kelionių į kaimynines valstybes ir paragino šalies gyventojus rengti demonstracijas prieš dabartinį prezidentą.

J. Guaido, kuriam Venesuelos Aukščiausiasis teismas uždraudė išvažiuoti iš šalies, vasario 22 d. atvyko į Kolumbijos pasienio miestą Kokutą, kur yra humanitarinės pagalbos Venesuelos gyventojams skirstymo centras. Bogotoje jis pareiškė šią savaitę grįšiąs į Venesuelą.

Sausio 23 d. Venesuelos opozicijos lyderis J. Guaido, kurio paskyrimą į parlamento pirmininko postą dviem dienomis anksčiau anuliavo šalies Aukščiausiasis teismas, pasiskelbė Venesuelos laikinuoju prezidentu. Tą pačią dieną JAV pripažino jį laikinuoju valstybės vadovu. Venesuelos prezidentas Nicolas Maduras pavadino tai mėginimu įvykdyti perversmą ir pareiškė nutraukiąs diplomatinius santykius su JAV.

Netrukus J. Guaido Venesuelos laikinuoju prezidentu pripažino Limos grupės šalys išskyrus Meksiką, taip pat Australija, Albanija, Gruzija, Izraelis, Amerikos Valstybių Organizacija. Daugelis ES narių palaiko Venesuelos parlamentą ir reiškia viltį, kad, siekiant sureguliuoti krizę, šalyje bus surengti rinkimai. Tuo metu N. Madurą parėmė Rusija, Baltarusija, Bolivija, Iranas, Kinija, Kuba, Nikaragva, Salvadoras, Sirija ir Turkija.