Vokietijoje buvo nuteistas Rusijos laidų vedėjo D. Kiseliovo sūnėnas Sergejus Kiseliovas, kuris buvo apkaltintas tuo, kad ruošėsi dalyvauti kariniuose veiksmuose Rytų Ukrainoje. Miuncheno žemės teismas skyrė jam dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, Rusijos BBC tarnybai pranešė teismo atstovas spaudai.

Teismo duomenimis, D. Kiseliovo giminaitis 2014 m. planavo dalyvauti ginkluotame konflikte Donbase, savavališkai pasiskelbusiųjų „respublikų“ pusėje, ir šiuo tikslu dalyvavo stovykloje Peterburge surengtose karinio rengimo pratybose.

Kaip praneša RTVI, teisme 48 m. Sergejus Kiseliovas pripažino savo kaltę, bet pabrėžė, kad nieko nenužudė. Jo advokatas Joachimas Švarcenau taip pat pareiškė televizijos kanalui, kad ginamasis „neįvykdė jokių žvėriškumo aktų“.

„Deutsche Welle“ duomenimis, ankstesniame teismo posėdyje Sergejus Kiseliovas pripažino, kad lankėsi pasiskelbusiųjų „respublikų“ kontroliuojamose teritorijose Donbase, bet paneigė, kad dalyvavo karinio rengimo mokymuose stovykloje. Pasak kaltinamojo, į Rytų Ukrainą jis vyko tam, kad galėtų „pagerinti vietos rusakalbių gyvenimą“.

S. Kiseliovas buvo teisiamas tik už pasiruošimą dalyvavimui kariniuose veiksmuose, nes Miuncheno prokuratūra neturi duomenų apie tai, kad jis asmeniškai šaudė į Ukrainos kariškius arba turėjo karinių ginklų be oficialaus Ukrainos tarnybų leidimo, leidiniui „Deutsche Welle“ paaiškino Miuncheno teismas.

Kaltintojai neatmeta galimybės, kad ateityje S. Kiseliovui gali būti iškelta baudžiamoji byla dėl dalyvavimo kariniuose veiksmuose.

Dmitrijus Kiseliovas

Televizijos laidų vedėjas, generalinis informacinės agentūros „Rosija segodnia“ direktorius Dmitrijus Kiseliovas į rusų BBC tarnybos skambučius neatsakė.

Kaip pranešė televizijos kanalo RTVI korespondentas, vasario 27 d. vykusiame posėdyje buvo paskelbta, kad byla Sergejui Kiseliovui buvo iškelta po to, kai apie galimą jo dalyvavimą kariniuose veiksmuose Donbase interviu papasakojo Dmitrijus Kiseliovas.

Kaip pranešė policijos pareigūnas, kuris teisme dalyvavo kaip liudininkas, į 2016 m. pavasarį paskelbtą interviu atkreipė dėmesį kriminalinės policijos atstovas iš Vokietijos Federacinės Respublikos konsulato Kijeve.

Minėtame interviu Dmitrijus Kiseliovas pareiškė, kad jo sūnėnas vyko į Donbasą kaip savanoris, dalyvavo mūšiuose „Horlivkoje ar kažkur ten“ ir net buvo paskirtas „būrio vado pavaduotoju“.

Laidų vedėjas taip pat patikslino, kad jo sūnėnas gyvena Vokietijoje ir turi vokišką pasą.

2019 m. vasario mėn. televizijos laidų vedėjas apie Vokietijoje gyvenantį savo sūnėną taip pat papasakojo interviu tinklaraštininkui Jurijui Dudžiui.

Interviu jis be kita ko tvirtina, kad jo sūnėnas kali Vokietijos kalėjime „pagal labai blogą straipsnį – už terorizmą, ginklus ir pan., už tai, kad jis kariavo“.