Iš viso nervus paralyžiuojančios medžiagos ieškota 12-oje zonų. Ji, be kita ko, dezaktyvuota S. Skripalio namuose, penktadienį pranešė britų naujienų agentūra PA.

Kariuomenė nuodus šalino iš viso 13 000 darbo valandų. Vien tik S. Skripalio namui išvalyti prireikė kelių mėnesių. Nusikaltėliai nuodinga medžiaga buvo ištepę durų rankeną. Kariniai ekspertai kalbėjo apie ilgiausią tokią akciją, kada nors vykdytą Didžiojoje Britanijoje.

Skaičiuojama, kad dirbo iki 800 specialistų. Tarp patikrintų zonų buvo restoranas, kuriame S. ir J. Skripaliai valgė išpuolio dieną. Tėvas ir duktė kovo 4-ąją buvo rasti be sąmonės ant suoliuko Solsberio centre. Ekspertai nustatė, kad aukos apnuodytos „Novičiok“ medžiaga, kuri kadais buvo sukurtas Sovietų Sąjungoje. Įtariama, kad išpuolį įvykdė rusai - jie yra laisvėje.

Didžioji Britanija ir kitos Vakarų valstybės dėl atakos kaltina Rusiją. Vyriausybė Maskvoje tai neigia. Šis išpuolis sukėlė didelę diplomatinę krizę.

Tėvas ir duktė išpuolį išgyveno ir dabar yra saugioje vietoje. Neaišku, ar jie išvengė liekamųjų padarinių. Ligoninėje atsidūrė ir policininkas, kuris vienas pirmųjų atvyko į incidento vietą. Praėjusį birželį apsinuodijusi „Novičiok“ Solsberyje mirė moteris. Jos partneris rado flakoną su nuodais ir skystį palaikė kvepalais.