Vienam su „al Qaeda“ susijusios grupuotės „al Shabaab“ mirtininkui vėlai ketvirtadienį susprogdinus automobilį su bomba, kiti kovotojai įsiveržė į restoraną, kur juos apsupo policija.

„Pastate vis dar yra ginkluotų vyrų. Saugumo pajėgos bando įsiveržti į pastatą“, – penktadienį sakė policijos pareigūnas Ibrahimas Mohamedas.

Įvykio vietoje girdėjosi pavienės šūvių papliūpos ir granatų sprogimai.

Mažiausiai 18 žmonių žuvo. Dar mažiausiai 40 žmonių per išpuolį ir susirėmimus netoli viešbučio judrioje sostinės Mogadišo gatvėje buvo sužeisti, sakė policijos kapitonas Mohamedas Husseinas.

Saugumo pajėgos vis dar stengiasi neutralizuoti kovotojus, pasislėpusius pastate netoli viešbučio „Maka Almukarramah“, kuris, kaip nurodė islamo ekstremistų grupuotė „al Shabab“, buvo atakos taikinys.

Pasak M. Husseino, žuvusiųjų skaičius dar gali didėti, nes ligoninėse gydoma daug sužeistųjų.

Tai naujausia ataka iš ilgos „al Shabaab“ įvykdytų sprogdinimų ir užpuolimų virtinės.

„Maka Almukarramah“ dažnai lankosi vyriausybės pareigūnai ir „al Shabab“ anksčiau taip pat ne kartą taikėsi į šį viešbutį. Per ankstesnes atakas čia žuvo dešimtys žmonių.

Į valdžią atėjus Donaldui Trumpui, JAV labai suintensyvino smūgius minimai grupuotei. Amerikiečių kariškiai nurodo, kad 2018 metais Somalyje įvykdė 50 reidų, o šiemet smūgiai grupuotei vykdomi dar intensyviau: iki antradienio jų buvo surengta 23.