Orlaivis buvo privertas leistis Malagoje.

Iš Londono Hitrou oro uosto pakilusio orlaivio keleiviai buvo priversti išlipti Ispanijos Malagos uostamiestyje.

Viename įraše matoma, kaip iš siaubo žado netekę liudininkai stebi jiems virš galvų pavojingai skrendantį lėktuvą. Vaizdo įrašas iš lėktuvo vidaus – dar šiurpesnis.

Kristis Bubnelis vaizdo įrašą paskelbė savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ ir parašė: „Kai skrendate į Gibraltarą, pasirūpinkite atsarginiais apatiniais“.
33 metų Adrianas Worthas iš Devino, lėktuvu skridęs kartu su savo ledo ritulio komanda, pasakojo, kad „lėktuvui pakrypus, žmonės ėmė kaip reikiant panikuoti“.

„Skraidėme aplinkui, ieškodami vietos nusileisti, tik staiga lėktuvą ėmė beprotiškai nešioti į šalis. Kelis keleivius ištiko nemenka panika. Iš pradžių nežinojome ir nesupratome, kas vyksta. Gavome perspėjimą dėl sudėtingų meteorologinių sąlygų, tačiau niekas nebūtų pagalvojęs, kad lėktuvą nešios tarsi kokį šapelį. Pilotas pranešė, kad skraidysime dar 20 minučių. Galiausiai nusileidome Malagoje. Iš viso nuo Gibraltaro iki Malagos skridome dvi valandas“, – „The Daily Mail“ pasakojo A. Worthas.

„Rock Radio“ radijo stotis internete taip pat skelbė informaciją apie incidentą: „Šiandien apie pietus „British Airways“ lėktuvas, pakilęs iš Londono Hitrou oro uosto dėl labai smarkaus vėjo Gibraltaro oro uoste buvo nukreiptas į Malagą“.

„British Airways“ skelbia, kad pavojaus keleiviams nebuvo, nepatogumų patyrusiems žmonėms buvo parūpintas reikalingas transportas: „Lėktuvas saugiai nusileido, keleiviai be trukdžių paliko orlaivį. Dėl itin smarkaus vėjo Gibraltaro teritorijoje mūsų pilotai nusprendė, kad geriausias sprendimas – leistis Malagoje. Svarbiausias mūsų prioritetas – keleivių ir darbuotojų saugumas“.

Gibraltaro oro uostas visame pasaulyje garsėja sudėtingomis oro sąlygomis, neretai sukeliančiomis smarkią turbulenciją. Pilotai specialiai mokomi, kaip jame leistis.