„Kosovas išsiuntė paraišką šių metų sausio 31 d. Interpolas patvirtino, kad paraiška priimta. Yra techninių klausimų ir politinių aspektų, kuriuos reikės realizuoti. Mes tikime, kad šįmet Kosovas taps lygiateise šalimi ir bus priimtas į Interpolą“, - sakė Laisvosios Europos radijui I. Zeka.

Praėjusių metų lapkričio 20 d. Tarptautinės kriminalinės policijos organizacijos generalinė asamblėja Dubajuje nepriėmė Kosovo į Interpolą. Prieš jo priėmimą į organizaciją balsavo 51 šalis, tarp jų - Rusija, Kinija ir Ispanija. Už Kosovo priėmimą į Interpolą balsavo 68 šalys, dar 16 susilaikė. Kosovas turėjo surinkti du trečdalius balsų.

Serbijai priklausęs Kosovo autonominis regionas vienašališkai paskelbė nepriklausomybę 2008 metų vasario mėnesį. 2010 metais jo nepriklausomybę pripažino JT Tarptautinis Teisingumo Teismas. Pagal Belgrado versiją, šiuo metu Kosovą pripažįsta 104 šalys, Priština teigia, kad tokių šalių yra 117. Kosovo nepripažįsta daugiau kaip 60 šalių, tarp jų - Kinija, Indija, Rusija, Izraelis, Graikija, Ispanija.