D. Trumpas paliko Vietnamo sostinėje esantį „Sofitel Metropole“ viešbutį po pusantros valandos trukusios vakarienės su Kim Jong Unu ir jųdviejų artimiausiais patarėjais. Kiek anksčiau abu lyderiai šiltai pasveikino vienas kitą ir trumpai pasikalbėjo už uždarų durų.

Amerikiečių prezidentas kiek vėliau pareiškė esąs patenkintas pirmąja viršūnių susitikimo diena.

„Šiandien Vietname dalyvavau su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu puikiuose susitikimuose. Vakarienė taip pat buvo puiki. Labai geras dialogas. Rytoj tęsime“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė D. Trumpas.

Baltieji rūmai kol kas nepateikė išsamesnės informacijos apie šią „draugišką vakarienę“, per kurią svečiai buvo vaišinami jautiena, šokoladiniais keksais ir punšu.

Remiantis žurnalistų paskelbtu valgiaraščiu, lyderiams pirmiausia buvo pasiūlyta krevečių kokteilių su avokado ir citrinos gabaliukais, o vėliau jie ragavo švelnios jautienos išpjovos ir tradicinio korėjiečių fermentuotų daržovių valgio kimči su kriaušėmis.

Desertui D. Trumpas ir Kim Jong Unas vaišinosi pyragaičiais „Šokoladinė lava“ – su šviežiomis uogomis ir vaniliniais ledais pateiktais biskvitiniais keksais. Jie taip pat mėgavosi persimonų ir medaus skonio punšu.

D. Trumpas, Kim Jong Unas ir jų padėjėjai ketvirtadienį ruošiasi dalyvauti tolesniuose susitikimuose, o vėlų vakarą amerikiečių lyderis sugrįš į JAV.

Tai yra jau antras toks viršūnių susitikimas – pirmasis įvyko pernai birželį Singapūre.

Šįkart D. Trumpas nori, kad Pchenjanas sutiktų likviduoti savo branduolinius poligonus, ir kad tai būtų įmanoma patikrinti. Kim Jong Unas savo ruožtu siekia, kad Vašingtonas sušvelnintų savo griežtas sankcijas, supančiojusias Šiaurės Korėjos ekonomiką.