Kaip teigė karinis atstovas Asifas Ghafooras, Pakistanas uždarė bent tris oro uostus, esančius netoli sienos su Indija.

Anot oficialių atstovų, Indijos valdžios organai nutraukė skrydžius iš oro uostų ginčijamoje Kašmyro teritorijoje ir Pandžabo valstijoje.

Prie tai Pakistano pajėgos pranešė Pakistano oro erdvėje virš Kašmyro numušusios du Indijos lėktuvus. Pasak A. Ghafooro, vienas lėktuvų po apšaudymo sudužo Pakistanui priklausančioje Kašmyro dalyje, o kitas - Indijos dalyje. Pakistaniečių pajėgos esą į nelaisvę paėmė vieną indų pilotą.

Kašmyro konflikte tarp abiejų branduolinį ginklą turinčių valstybių Indijos ir Pakistano šiuo metu didėja naujos karinės eskalacijos pavojus: Indijos aviacija antradienį surengė antskrydžius prieš taikinius Pakistane. Pakistanas pagrasino imtis atsakomųjų priemonių.

Indija savo ruožtu apkaltino Pakistaną pažeidus oro erdvę virš indiškosios Kašmyro dalies. Pakistano lėktuvai trečiadienio rytą trumpai praskrido virš vadinamosios kontrolinės linijos, pranešė Indijos naujienų agentūra PTL.

Kinija trečiadienį pakvietė Pakistaną ir Indiją „susivaldyti“ ir ieškoti dialogo po to, kai Islamabadas pranešė numušęs du Indijos karinius lėktuvus virš ginčijamos Kašmyro teritorijos.

„Tikimės kad ir Indija, ir Pakistanas gali susivaldyti bei imtis iniciatyvos, kuri būtų palanki skatinant dialogą (...) ir aktyviai stengtis siekti ilgalaikės taikos ir stabilumo pietų Azijoje,“ - sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Lu Kangas.