Tai Amerikos prezidentas pareiškė prieš artėjantį susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu.

Prieš ateinančią savaitę Hanojuje vyksiantį susitikimą paskelbtose keliose tviterio žinutėse D. Trumpas taip pat gyrė Kiniją ir Rusiją už tai, kad jos įgyvendina sankcijas Šiaurės Korėjai, tačiau pabrėžė, kad jis palaiko „puikius santykius su pirmininku Kim“.

„Pirmininkas Kim suvokia, veikiausiai geriau nei bet kas kitas, kad be branduolinių ginklų jo šalis galėtų greitai tapti viena iš didžiųjų ekonominių galių pasaulyje. Dėl jos vietos ir žmonių (ir jo) ji turi didesnį spartaus augimo potencialą nei bet kuri kita šalis!“ – pareiškė D. Trumpas.

Amerikos prezidentas taip pat pabrėžė, kad jis su Kim Jong Unas „tikisi pirmojo susitikimo Singapūre metu pasiektos pažangos pratęsimo. Branduolinio nusiginklavimo?“

Kaip žinoma, D. Trumpas ir Kim Jong Unas pirmą kartą susitiko Singapūre pernai birželį. Jo metu buvo pasiektas aptakių formuluočių susitarimas dėl branduolinio nusiginklavimo. Tačiau branduolinio nusiginklavimo procesas yra įstrigęs, nes dvi šalys nesutaria, kaip reikėtų aiškinti susitarimą.

Kim Jong Unas reikalauja, kad jo šaliai būtų panaikintos sankcijos. Tačiau Vašingtonas laikosi pozicijos, kad šios priemonės turi būti taikomos tol, kol Šiaurės Korėja atsisakys savo branduolinio arsenalo.

Savo tviterio žinutėse D. Trumpas tai pat gyrė Kinijos prezidentą Xi Jinpingą ir sakė, kad jis „labai padėjo“ rengiant susitikimą.

„Didelio masto branduoliniai ginklai yra paskutinė dalykas, kurio Kinija norėtų savo pašonėje. Kinijos ir Rusijos pasienyje taikomos sankcijos iki šiol labai padėjo“, – pareiškė Amerikos prezidentas.