Pasak jų, peštynės prasidėjo trečiadienio rytą, kai laivo „Wen Peng“ kapitono padėjėjas užpuolė du įgulos narius.

„Muštynės kilo kapitono padėjėjui mirtinai užkapojus du įgulos narus kilus ginčui dėl drausminimo veiksmų“, – sakoma Taivano žuvininkystės departamento pareikime.

Jame priduriama, kad 11 įgulos narių per muštynes teko iššokti už borto.

Kapitonui ir dar penkiems įgulos nariams pavyko užsibarikaduoti vienoje iš kabinų ir vėliau pabėgti iššokant nuo laivo, kuris tuo metu buvo maždaug už 1,5 tūkst. jūrmylių (2,8 tūkst. km) į šiaurės rytus nuo Mauricijaus. Jūrininkus išgelbėjo šalimais buvę laivai.

Iš viso 12 jūreivių, įskaitant kapitoną, vyriausiąjį mechaniką ir vieną žuvininkystės departamento pareigūną šiuo metu yra dviejuose kituose taivaniečių žvejybos laivuose ir australų konteineriniame laive, kurie atsiliepė į nelaimės signalą.

Šeši įgulos nariai, per peštynes priversti nušokti į vandenį, dar nebuvo rasti.

Ši priešprieša tęsėsi ketvirtadienį, o Žuvininkystės departamentas informavo, kad keturi jūrininkai užsieniečiai, tarp jų vyriausiasis pareigūnas ir „dar trys sužeisti įgulos nariai užsieniečiai, tebėra laive „Wen Peng“.

Į įvykio vietą buvo pasiųstas Taivano pakrančių apsaugos tarnybos gelbėjimo laivas, bet pareigūnai perspėjo, kad jis ten atplauks tik po 13 dienų.

Remiantis 2016 metais paviešinta aplinkosaugos organizacijos „Greenpeace“ ataskaita, Taivanas turi vieną didžiausių pasaulyje tunų žvejybos laivynų, tačiau tokiuose laivuose neretai prastai elgiamasi su darbuotojais migrantais.

Taivaniečių žvejybos laivuose šiuo metu dirba apytiksliai 160 tūkst. migrantų, daugiausiai atvykusių iš Filipinų ir Indonezijos.