„Sankcijos pilnai veikia. Aš neatšaukiau sankcijų“, – žurnalistams Baltuosiuose rūmuose sakė D. Trumpas artėjant antram susitikimui su Šiaurės Korėjos lyderiu.

„Norėčiau, kad būtų galima (atšaukti), bet tam, kad taip padaryčiau, reikia, jog kita pusė padarytų kažką reikšminga“, – pridūrė JAV prezidentas.

D. Trumpas ir Kim Jong Unas kitą savaitę turėtų susitikti Hanojuje ir aptarti Šiaurės Korėjos branduolinės programos klausimą. Pirmasis jųdviejų susitikimas įvyko birželį Singapūre.

„Pirmininko Kim Jong Uno ir mano santykiai labai geri. Nenustebčiau, jei kažką pavyktų padaryti“, – pareiškė D. Trumpas, bet daugiau nedetalizavo.

JAV prezidentas pakartojo manantis, jog Šiaurės Korėja turi „puikų“ ekonomikos vystymosi potencialą, bei užsiminė, kad susitikimas Vietname gali būti ne paskutinis.

Šiaurės Korėjos ir JAV lyderiai per jųdviejų pernai Singapūre įvykusį istorinį susitikimą pasirašė miglotai suformuluotą dokumentą, kuriuo Kim Jong Unas įsipareigojo siekti „Korėjos pusiasalio denuklearizacijos“.

Tačiau nuo to laiko dialogas įstrigo, nes abi šalys nesutaria dėl šio proceso apibrėžties.

Antradienį D. Trumpas pareiškė besitikintis, kad per artėjantį antrą jo susitikimą su Šiaurės Korėjos lyderiu bus pasiekta daug pažangos dėl Korėjos pusiasalio branduolinio nusiginklavimo, bet pabrėžė, jog „neskuba“ siekti konkrečių rezultatų.

Jų viršūnių susitikimas numatytas vasario 27–28 dienomis Vietnamo sostinėje Hanojuje.

Tuo metu Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders informavo, kad D. Trumpas telefonu kalbėjosi su Japonijos premjeru Shinzo Abe ir abu lyderiai „vėl patvirtino savo įsipareigojimą pasiekti visiško ir pilnai patikrinamo“ Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo.