Iždo sekretorius Philipas Hammondas anksčiau sakė, kad Britanijos vyriausybė nebesvarsto alternatyvių susitarimų kaip pakaitalo „apsidraudžiamajai priemonei“ (backstop) dėl sienos tarp Airijos ir Šiaurės Airijos.

Vietoje to, kaip pažymi laikraštis, Th. May planuoja aptarti su J.-C. Junckeriu planą, su kuriuo būtų galima užtikrinti, kad Britanija neliktų visam laikui susieta su ES muitų sąjunga pagal „apsidraudžiamąją priemonę“.

Trečiadienį į Vokietiją išvyksta britų užsienio reikalų sekretorius Jeremy Huntas, kuris su vokiečių diplomatijos vadovu Heiko Maasu aptars „Brexit“ ir perspės dėl neigiamų pasekmių, jei Britanija iš ES išstotų be sutarties, pranešė žiniasklaida.

Sausio mėnesį Britanijos parlamentas atmetė Th. May ir Briuselio susitarimą dėl „Brexit“, nes daugelio parlamentarų netenkino „apsidraudžiamoji priemonė“, turinti užtikrinti, kad siena tarp Airijos ir Šiaurės Airijos po „Brexit“ išliktų atvira, jei šalims dėl jos nepavyktų pasiekti kitų susitarimų.

Vėliau britų parlamentas priėmė pataisą, kuria Th. May raginama aptarti su Briuseliu „alternatyvius susitarimus“ dėl Airijos sienos.

Briuselyje ne kartą buvo pareikšta, kad ES neketina atnaujinti derybų dėl dokumento, kuriame numatoma „apsidraudžiamoji priemonė“.

Britanija iš ES turi išstoti šių metų kovo 29 dieną.