Joan Ryan pareiškė radijui BBC, kad J. Corbynas „įskiepijo ar leido atsirasti mūsų partijoje šiai antisemitizmo nelaimei, kuri visiškai užkrėtė mūsų partiją“.

Pasak politikės, „kita problema yra ta, kad Jeremy Corbynas palaiko ir kursto „kietą“ „Brexit“.

Septyni pagrindinei opozicijos partijai priklausę įstatymų leidėjai pirmadienį nutraukė savo narystę – tai yra didžiausias nuo 1981 metų toks skilimas britų politikoje.

Kol kas jie dirbs parlamente kaip nepriklausoma frakcija, bet jau paskelbė planus, kad steigs naują centristinę partiją.

J. Ryan pareiškė, kad „daug“ kitų leiboristų įstatymų leidėjų nepatenkinti partijos vadovybe ir išreiškė viltį, kad jie prisijungs prie naujosios Nepriklausomos frakcijos.

Laikraščio „The Sun“ ir televizijos ITV žiniomis, prisijungti prie šios frakcijos svarsto dar iki trijų parlamentarų iš Konservatorių partijos – toks scenarijus būtų dar radikalesnis pokytis Britanijos politinėje scenoje.

Dvi pagrindinės britų politinės jėgos nuožmiai ginčijasi dėl „Brexit“, ir artėjant kovo 29 dienai, kai numatomas šalies išstojimas iš ES, šie nesusitarimai net labiau paaštrėjo.

Leiboristų partija taip pat kaltinama antisemitizmu dar nuo 2015 metų, kai jos lyderiu tapo J. Corbynas – senas euroskeptikas ir antiizraelietiškų grupių šalininkas.