Per 2016 metų demokratų pirminių rinkimų kampaniją itin tvirtai pasirodęs 77 metų politikas šį pareiškimą paskelbė per interviu vienam savo gimtosios Vermonto valstijos radijui.

„Norėjau, kad Vermonto valstijos žmonės sužinotų apie tai pirmieji“, – sakė B. Sandersas.

Save demokratu socialistu vadinantis politikas prisideda prie nemenko būrio kandidatų, siekiančių 2020 metais mesti iššūkį prezidentui Donaldui Trumpui ir respublikonams.

B. Sandersas antradienį taip pat užsiminė, kaip vyks jo naujoji kampanija.

„Pažadu, kad važinėdamas po šalį pasiimsiu vertybes, kuriomis mes Vermonte visi didžiuojamės – tikėjimą teigingumu, bendruomene, paprastų žmonių politika, miestelių susitikimais – ir visa tai paskleisiu visoje šioje šalyje“, – kalbėjo jis.

Demokratas vadino D. Trumpą valstybės gėda ir patologišku melagiu.

„Taip pat manau, kad jis yra rasistas, seksistas, homofobas, ksenofobas – žmogus, pigiai gaunantis politinių taškų, stengdamasis užsipulti mažumas, ypač dokumentų neturinčius migrantus“, – sakė B. Sandersas.

B. Sandersas – nepriklausomas, bet demokratus remiantis politikas – 2016 metais pirminius rinkimus pralaimėjo Hillary Clinton, bet ši vėliau pralaimėjo Donaldui Trumpui.

Kaip ir D. Trumpas, 2016 metų prezidento rinkimų kampanijos pradžioje B. Sandersas autsaideris, bet galiausiai vos nesužlugdė H. Clinton planų tapti Demokratų partijos kandidate.

Jis sulaukė aistringo palaikymo tarp jaunų liberalių rinkėjų savo raginimais užtikrinti visiems prieinamą sveikatos apsaugą, 15 dolerių minimalų valandinį užmokestį ir nemokamas studijas valstybiniuose universitetuose.

B. Sandersas iki 2006 metų dirbo Atstovų Rūmuose, kol buvo išrinktas į Senatą. Jis buvo perrinktas 2012 ir 2018 metais.