Darbo pusryčius su Federica Mogherini, kurie tikriausiai bus įtempti, M. Pompeo surengė kitą dieną po to, kai JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as apkaltino Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Vokietiją ir visą Europos Sąjungą bandant apeiti JAV sankcijas Iranui. M. Pence'as taip pat paragino ES pasekti D. Trumpo administracijos pavyzdžiu ir pasitraukti iš 2015 metų sutarties su Iranu dėl jo branduolinės programos.

M. Pence'as savo puolimą surengė ketvirtadienį Artimųjų Rytų konferencijoje Lenkijoje, kurioje pasimatė transatlantiniai nesutarimai Irano klausimu. F. Mogherini šioje konferencijoje nedalyvavo, o Prancūzija ir Vokietija neatsiuntė į ją ministrų kabineto lygio pareigūnų.

ES būstinėje susėdusi su M. Pompeo ir padėjėjais, F. Mogherini nusišypsojo, papurtė galvą ir neatsakė į klausimą dėl M. Pence'o kalbos. Nė vienas iš jų nesikalbėjo su reporteriais.

Griežta M. Pence'o kritika gali dar labiau atvėsinti JAV ir Europos santykius, kurie yra įtempti daugeliu klausimų, įskaitant prekybą ir išlaidas gynybai.

Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija ir likusios ES narės toliau remia susitarimą su Teheranu kaip geriausią būdą neleisti Iranui pasigaminti branduolinių ginklų.