Golfo simuliatorius yra didelis ekranas, kuriame galima pasirinkti golfo lauką, esantį bet kur pasaulyje, skelbia leidinys.

Pasak „The Washington Post“, šis daiktas kainavo apie 500 tūkst. dolerių (per 442 tūkst. eurų); jis buvo įrengtas viename iš Baltųjų rūmų kambarių. Laikraščio šaltiniai informavo, kad prezidentas pats sumokėjo už simuliatorių.

Iki šiol Baltuosiuose rūmuose buvo senesnio modelio golfo simuliatorius, įrengtas D. Trumpo pirmtako Baracko Obamos prezidentavimo metu.

Kaip pranešė „The Washington Post“, naujoji žaidimo sistema Baltuosiuose rūmuose atsirado jau prieš kelias savaites, tačiau D. Trumpas jos išbandyti dar nespėjo.

Leidinio skaičiavimais, D. Trumpas nuo savo kadencijos pradžios beveik 140 kartų žaidė golfą tikrame golfo lauke.

Vis dėlto šią žiemą prezidentas ilgiau kaip du mėnesius nepasirodė golfo laukuose, kilus nesutarimams su demokratais dėl pasienio saugumo finansavimo ir laikino vyriausybės uždarymo.

D. Trumpas galiausiai pasirodė viename iš savo laukų vasario 2 dieną ir sužaidė su žymiais golfo žaidėjais Tigeriu Woodsu (Taigeriu Vudsu) ir Jacku Nicklausu (Džeku Niklausu).

Pats prezidentas nekart kritikavo savo pirmtaką B. Obamą dėl jo pomėgio žaisti golfą. 2014 metais socialiniame tinkle „Twitter“ jis rašė: „Ar galima patikėti, kad esant visoms problemoms ir sunkumams, su kuriais susiduria JAV, prezidentas Obama leidžia dieną žaisdamas golfą?“

Vis dėlto, kaip praneša „The Washington Post“, B. Obama savo prezidentavimo metu žaisdavo golfą maždaug 38 kartus per metus, o D. Trumpas per metus vidutiniškai žaidžia šį žaidimą 70 kartų.

D. Trumpas – ne pirmas JAV prezidentas, Baltuosiuose rūmuose užsiimantis savo hobiais. Dwightas Eisenhoweris prezidento rezidencijoje įrengė golfo pievelę, o Richardas Nixonas – boulingo takelį. B. Obama savo ruožtu perdarė teniso kortą į krepšinio aikštelę ir įrengė golfo simuliatorių, rašo „The Washington Post“.

Kaip rodo naujienų portalo „Axios“ gautos išsamios privačios darbotvarkės, apie 60 proc. D. Trumpo darbo laiko įvardijama kaip „administracinis laikas“ – tai yra, jokio aiškaus plano neturintis veikla, įskaitant pokalbius telefonu, laikraščių skaitymą, „Twitter“ žinučių rašymą ir televizijos žiūrėjimą.

Pats D. Trumpas, reaguodamas į šią paviešintą informaciją, tviteryje pareiškė, kad „kai kalbama apie „administracinį laiką“, aš dirbu, o ne ilsiuosi“.