Tiesa, jei projektui nebus pritarta Senate ir jo nepasirašys D. Trumpas, reikalavimas nebus privalomas. Baltieji rūmai jau pagrasino vetuoti tokį įstatymo projektą.

Po lapkritį vykusių vidurio kadencijos rinkimų demokratai Atstovų Rūmuose turi daugumą. Tačiau ne tik jie nori suvaržyti bendradarbiavimą su Saudo Arabija: D. Trumpo respublikonų kontroliuojamas Senatas pernai abiejų partijų balsais priėmė panašų projektą. Kadangi sausį prasidėjo nauja kadencija, Senatas turėtų balsuoti dar kartą.

Saudo Arabijos vadovaujama karinė koalicija remia sunitų vyriausybę Jemene, kuri savo ruožtu kovoja su Irano remiamais šiitų husių sukilėliais. Jungtinių Tautų duomenimis, nuo pilietinio karo pradžios 2014-aisiais civilių aukų skaičius pasiekė 10 000. JAV pajėgos Saudo Arabijos vadovaujamai koalicijai, be kita ko, pateikia duomenis apie taikinius bei ore pildo jos lėktuvus degalais.

D. Trumpas praeityje yra pareiškęs, kad nenori nusigręžti nuo sąjungininkės Saudo Arabijos. Po Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggio nužudymo konsulate Stambule respublikonai sukritikavo šią poziciją. JAV kongresmenai - ir demokratai, ir respublikonai - yra įsitikinę, kad su žurnalisto nužudymu susijęs Saudo Arabijos kronprincas Mohammedas bin Salmanas.