Ši ataka prieš šiitiškos respublikos elitines pajėgas yra viena pražūtingiausių per kelerius pastaruosius metus.

Sprogimas driokstelėjo kariams grįžtant iš sienos apsaugos patruliavimo, sakoma Revoliucinės gvardijos pranešime.

„Per šią teroristinę ataką žuvo 27 narsūs islamo kariai ir dar 13 buvo sužeista“, – pranešė korpusas. Revoliucinė gvardija taip pat apkaltino „valdančiuosius pasaulį ir sionistų žvalgybos agentūras“ užpuolikų rėmimu.

Anksčiau valstybinė naujienų agentūra IRNA paskelbė, kad „mirtininko ataka prieš Islamo revoliucinės gvardijos korpuso narių autobusą įvyko kelyje Chašas-Zahedanas“.

Pusiau valstybinės naujienų agentūros „Fars“ paskelbtoje nuotraukoje matyti šalikelėje riogsanti sulamdyto metalo krūva.

Per išpuolį „sprogmenų prikrautas automobilis sprogo šalia autobuso“, nurodė Revoliucinė gvardija.

„Pasaulį užvaldžiusių pasipūtėlių žvalgybos agentūrų samdiniai“ įvykdė šią ataką, kad aptemdytų „islamo revoliucijos pergalės 40-ąsias metines“, pridūrė kariškiai.

Iranas pastarosiomis dienomis šventė 1979 metų revoliucijos, per kurią buvo nuverstas provakarietiškas šachas ir į valdžią atėjo konservatyvus šiitiškas režimas, 40 metų sukaktį.

Trečiadienio ataka buvo įvykdyta neramioje pietrytinėje Sistano ir Beludžistano provincijoje. Šiame regione ir kitapus sienos su Pakistanu gyvena daug etninių balučių, kurių dauguma yra sunitai.

Analitinis centras „SITE Intelligence Group“ pranešė, kad atsakomybę už išpuolį prisiėmė džihadistų grupė „Jaish al-Adl“, įkurta 2012 metais ir pakeitusi sunitų ekstremistų grupuotę „Jundallah“ („Dievo kariai“).

„Jaish al Adl“, Irano laikoma teroristine grupuote, „paskelbė esanti atsakinga trumpa žinute persų kalba 2019 metų vasario 13 dieną“, sakoma SITE pranešime.