D. Trumpas tikslią susitikimo vietą, kurioje bus tęsiamos pernai Singapūre pradėtos diskusijos, atskleidė tviteryje - anksčiau buvo žinoma tik susitikimo šalis, Vietnamas, - kartu pasveikindamas „labai produktyvius“ susitikimui besiruošiančių abiejų šalių diplomatų pokalbius.

„Mano atstovai tik ką paliko Šiaurės Korėją po labai produktyvaus susitikimo, kuriame sutartas antrojo viršūnių susitikimo su Kim Jong Unu laikas ir data“, - „Twitter“ paskyroje rašė D. Trumpas.

„Tai įvyks Vietname, Hanojuje, vasario 27 ir 28 dienomis. Laukiu susitikimo su lyderiu Kimu, kur sieksime taikos“, - pridūrė JAV prezidentas.

Jungtinių Valstijų Valstybės departamentas pranešė, kad specialusis JAV pasiuntinys Stephenas Biegunas Šiaurės Korėjoje iki D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo vėl susitiks su Pchenjano pareigūnais. Valstybės departamentas tai pranešė praėjus vos kelioms valandoms po to, kai S. Biegunas grįžo atgal į Seulą po derybų su Šiaurės Korėjos pareigūnais dėl vadovų susitikimo darbotvarkės.

Valstybės departamento pranešime teigiama, kad S. Biegunas trijų dienų vizito Šiaurės Korėjoje metu aptarė D. Trumpo ir Kim Jong Uno „įsipareigojimus visiško branduolinio nusiginklavimo, JAV-Šiaurės Korėjos santykių transformavimo ir ilgalaikės taikos Korėjos pusiasalyje kūrimo srityse“.

S. Biegunas Osano Jungtinių Valstijų karinių oro pajėgų bazėje nusileido vėlyvą penktadienį, agentūrai AFP patvirtino Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas spaudai Noh Kyu-dukas.

Valstybės departamentas taip pat patvirtino, kad S. Biegunas sutiko dar kartą susitikti su Šiaurės Korėjos atstovu Kim Hyok Cholu iki valstybių viršūnių susitikimo.

Tačiau pati Šiaurės Korėjo kol kas nepateikė jokio oficialaus D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo patvirtinimo, o pats šalies lyderis nekalbėjo apie susitikimą su JAV prezidentu anksčiau vykusiame posėdyje, kuriame dalyvavo Korėjos liaudies armijos vadai. Valstybinės Šiaurės Korėjos žiniasklaidos teigimu, Kim Jong Uno ir kariuomenės vadų susitikime aptartas poreikis modernizuoti kariuomenę, kartu išlaikant discipliną tarp karių.