Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, atitinkamas sprendimas buvo priimtas Centrinės rinkimų komisijos posėdyje.

A. Solovjovas kandidato registravimui reikalingus dokumentus pateikė pakartotinai. Jis atkreipė dėmesį į CRK pastabas dėl jo priešrinkiminės programos, kurioje kandidatas pripažino Ukrainos prorusiškų separatistų šalies rytuose įkurtus darinius – „Luhansko liaudies respubliką“ (LLR) ir „Donecko liaudies respubliką“ (DLR).

Už A. Solovjovo kandidatūros registravimą balsavo 10 CRK narių, 6 susilaikė.

Iš viso CRK užregistravo 44 kandidatus į Ukrainos prezidentus. Tarp jų yra: politikas ir diplomatas, buvęs vicepremjeras Romanas Bezsmertnas; prorusiškos partijos „Opozicinė platforma – Už gyvenimą“ remiamas kandidatas Jurijus Boiko; judėjimo „Pilietinė pozicija“ lyderis, buvęs gynybos ministras Anatolijus Hrycenka; komikas Volodymyras Zelenskis – studijos „Kvartal 95“ meno vadovas, partijos „Liaudies tarnas“ remiamas kandidatas.

Taip pat dėl prezidento posto varžysis Radikaliosios partijos vadovas Olehas Liaška , buvęs Ukrainos valstybės saugumo (SBU) vadovas Valentynas Nalivaičenka, visuomeninio politinio judėjimo „Teisingumas“ lyderis, dabartinis Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, partijos „Batkyvščyna“ („Tėvynė“) lyderė Julija Tymošenko.

Kandidatai dar gali atsiimti savo kandidatūrą, iki kovo 7 dienos pateikę pareiškimą CRK.

Kovo 8-oji yra paskutinė diena Centrinei rinkimų komisijai peržiūrėti šiuos pareiškimus.