Civilinės saugos pareigūnai nusprendė evakuoti dalį Pietų saloje esančio Veikfildo gyventojų. Pareigūnai kaip laikiną prieglaudą atidarė vieną stadioną ir nurodė, kad čia gali apsistoti žmonės, neturintys draugų ar giminaičių, pas kuriuos galėtų prisiglausti.

Kiti šio 3 tūkst. gyventojų turinčio miestelio žmonės laukia informacijos, ar jiems taip pat teks evakuotis, bet daugelis jau dabar nusprendžia išvykti patys.

Policija ir civilinės saugos gelbėtojai tikrina apie 250 namų, kuriems iškilęs pavojus, siekdami užtikrinti, kad niekas nebūtų pasilikęs.

Miško gaisras kilo antradienį ir iki penktadienio apėmė maždaug 2 tūkst. hektarų. Vienas namas sudegė. Pareigūnai mano, kad gaisras kilo nuo kibirkščių, išlėkusių iš žemės ūkio technikos.

Regione, kur šiuo metu itin sausa, taip pat siaučia keli kiti, mažesni gaisrai, įskaitant gaisrą apie 50 tūkst. gyventojų turinčiame Nelsono mieste.

Civilinės saugos pareigūnas Richardas Kirby sakė, kad gaisrams suvaldyti gali prireikti keturių ar penkių dienų.

Pasak jo, sausra regione kelia problemų gyventojams ir ūkininkams.

„Bendrai jaučiamas siaubas. Jokio lietaus nenusimato, labai sausa, – sakė R. Kirby. – Ateina suvokimas, kad galbūt gali nutikti blogiausia: jog upės išdžius ir mes negalėsime drėkinti, teks labai riboti vandens vartojimą miestuose.“

Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje šiuo metu yra karšta Pietų pusrutulio vasara.

Sausis Australijoje buvo karščiausias mėnuo per visą stebėjimų istoriją. Žemyno pietuose siautė miškų gaisrai, o atogrąžų šiaurėje kilo potvyniai.

Naujojoje Zelandijoje orai ne tokie ekstremalūs, bet šalį sausio pabaigoje kelias dienas buvo užplūdusi karščio banga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)