Remiantis išplatinta informacija, galinga stichija turėtų labiausiai smogti Škotijai ir Airijai, taip pat kitiems šiaurinėje Anglijos dalyje esantiems miestams.

Šią audrą meteorologai pavadino „Eriku“. Meteorologijos biuro vadovas Willas Langas naujienų portalui sakė, kad didžiausia jėga audra turėtų smogti jau šį penktadienį. Audra turėtų tęstis net iki savaitgalio, o paskui po truputį rimti.

Jungtinės Karalystės agentūros skelbia, kad ši audra gali sustiprėti iš geltonojo pavojaus, kuris yra laikomas mažiausiu pavojumi, iki vidutinio ar net raudonojo – kuris žymėtų stipriausią pavojų.

Audra Anglijoje

Stichija gali sukelti rimtų nepatogumų – žmonės turėtų būti pasiruošę nedideliems potvyniams, autobusų, traukinių ir lėktuvų eismo sutrikimams, elektros tiekimo nutrūkimui.

Kai kurioje Jungtinės Karalystės dalyse vėjo greitis gali pasiekti net 65 km/h. Žiniasklaidoje rašoma, kad didžiajai daliai gyventojų išsiųsti perspėjimai.

Taip pat įspėjama apie padidėjusį pavojų pajūrio regionuose – ten vėjas kels didžiules bangas, gali vartyti medžius, stiprus vėjas gali nešioti įvairius daiktus, o tai kelia pavojų gyvybei.

Oro uosto administracija keleivius ragino pasitikrinti, ar jų skrydžiai nebuvo paveikti ekstremalių oro sąlygų.

Audra Anglijoje

DELFI primena, kad orų ekstremalumų tema tęsiasi jau ne pirmą savaitę. Praėjusią savaitę pačiu aktualiausiu dalyku tapo stingdantis šaltis JAV, dėl kurio taip pat buvo sukeltos gausios tarnybos.

Pasak ekspertų, toks staigus iki šiol nefiksuotas oro atšilimas gali sukelti papildomų problemų: upių potvynius, avarijas vandentiekio vamzdynuose ir duobes keliuose.

Vakarinėje Niujorko valstijoje iškrito iki 51 cm sniego, termometro stulpelis nukrito žemiau nulio, pūtė žvarbūs vėjai. Niujorko mieste maždaug 200 gaisrą viename komercinės paskirties pastate gesinusių ugniagesių pakaitomis ėjo šildytis į autobusus. Šalčio aukų skaičius išaugo mažiausiai iki 15.