Pietų Dakotos valstijos prokuratūra trečiadienį iš tikrųjų paskelbė pranešimą, susijusį su 56 metų P. Ericksonu. Bet jame nėra detalių, patvirtinančių, kad kaltinamasis yra rusės draugas.

Pasak prokuratūros atstovų, kaltinimai P. Ericksonui buvo pateikti šių metų vasario 5 d. Trečiadienį jis atvyko į magistrato teismą ir pareiškė esąs nekaltas. Jeigu jis bus pripažintas kaltu, jam gresia maksimali 20 metų laisvės atėmimo bausmė pagal kiekvieną kaltinimo punktą, 250-500 tūkstančių dolerių bauda ir treji metai priežiūros režimo atlikus bausmę.

Pagal prokuratūros versiją, P. Ericksonas 1996-2018 metais realizavo sukčiavimo schemą naudodamasis jam priklausančiu senelių ir ypatingos priežiūros reikalingų asmenų namų tinklu „Compass Care“, bendrove „Investing with Dignity“ ir įmone be pavadinimo, skirta naftos telkiniams Šiaurės Dakotos valstijoje įsisavinti. „P. Ericksonas rengė melagingus ir apgaulingus pristatymus Pietų Dakotoje ir kitur, kad įtikintų potencialius investuotojus įdėti pinigų į jo verslą“, - sakoma prokuratūros pranešime.

P. Ericksonas paleistas už užstatą. Jo bylos nagrinėjimo teisme data dar nenumatyta.

30 metų M. Butina buvo suimta Vašingtone 2018 metų liepos 18 d. Jai inkriminuojamas dalyvavimas sąmoksle, kurio tikslas - veikti JAV teritorijoje Rusijos vyriausybės naudai. M. Butina kaltinama tuo, kad veikė kaip neregistruota Rusijos agentė ir bandė infiltruotis į Respublikonų partiją, užmegzdama ryšius su tokiomis organizacijomis kaip Nacionalinė šaulių asociacija. Gruodžio 13 d. M. Butina teisme pripažino savo kaltę pagal vieną iš kaltinimo punktų.