Pasak S. Šoigu, amerikiečiai aktyviai kuria iš sausumos paleidžiamas raketas, galinčias nuskrieti daugiau kaip 500 km. „Atsižvelgiant į tai, Rusijos prezidentas nurodė Gynybos ministerijai imtis veidrodinių atsakomųjų priemonių“, - sakė ministras.

JAV ir Rusija savaitgalį viena po kitos pareiškė pasitraukiančios iš prieš daugiau kaip 30 metų sudarytos sutarties dėl branduolinių vidutinio nuotolio raketų - abi šalys kaltina viena kitą nesilaikant susitarimo.

Kremlius nori tobulinti vadinamąsias „Kalibr“ sparnuotąsias raketas. Jos pasiteisino Sirijoje, sakoma Gynybos ministerijos pareiškime.

Rusijos karinis laivynas „Kalibr“ raketas nuo 2015 metų rudens naudoja Sirijoje. Iš karo laivo Kaspijos jūroje 26 raketos buvo paleistos į Sirijos sukilėlių pozicijas už 1 500 km. Šios raketos dabar bus modifikuotos į paleidžiamas nuo žemės. JAV ekspertų vertinimu, iš sausumos paleidžiama „Kalibr“ sparnuotosios raketos versija jau yra sukurta.

S. Šoigu duomenimis, Rusija, be to, nori modifikuoti savo karinius palydovus kosmose. „Patirtis Sirijoje rodo, kad efektyviam tikslių ginklų panaudojimui reikalingi detalūs žemėlapiai“, - kalbėjo jis. Tokius duomenis esą gali pateikti tik modernūs Žemės paviršių stebintys palydovai.