„Viskas leidžia daryti išvadą, kad pavogtos Karolio IX regalijos rastos Stokholmo regione, - sakoma oficialiame policijos tinklalapyje. - Dabar dirbama, kad tai būtų galima visiškai patvirtinti“.

Laikraščio „Aftonbladet“ žiniomis, regalijos - dvi karūnos ir valdžios rutulys, kurių bendra kaina siekia 65 milijonus kronų (apie 6,5 milijono eurų) - buvo aptiktos Stokholmo priemiestyje šiukšlių konteineryje.

Šiuo metu Eskilstunos mieste teisiamas 22 metų vyras, įtariamas regalijų vagyste. Jis kol kas nieko nepasakoja apie savo bendrininkus.

Vagystė įvyko praėjusių metų liepos 31-ąją apie pietus, kai XIII amžiaus katedra buvo atvira lankytojams. Du vyrai išdaužė stiklą, už kurio buvo saugomos karališkosios regalijos, pačiupo grobį ir nubėgo netoliese esančio ežero link. Plėšikai paspruko motorine valtimi.

Pavogti daiktai, pagaminti iš aukso, perlų ir kitų brangių medžiagų, kadaise priklausė Švedijos karaliui Karoliui IX ir antrajai jo žmonai, karalienei Kristinai. Jie valdė Švediją XVII amžiuje. Karolis IX Strengneso katedroje buvo palaidotas 1611 metais, karalienė Kristina - 1625 metais.