Pontifikas atviru papamobiliu atvažiavo į stadioną „Zayed Sports City“ Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) sostinėje Abu Dabyje, mojuodamas susirinkusiems dešimtims tūkstančių žmonių.

Ankstesnę dieną Pranciškus paskelbė platų kreipimąsi į krikščionių ir musulmonų lyderius, ragindamas juos bendradarbiauti ir atmesti karą. Vėliau jis apsilankė Abu Dabio katedroje, laimino kūdikius ir ragino melstis už Bažnyčią.

Mišios Abu Dabio stadione laikomos didžiausiu kada nors Arabijos pusiasalyje surengtomis viešomis krikščioniškomis garbinimo apeigomis. Prognozuota, kad į jas susirinks apie 135 tūkst. tikinčiųjų.

Žmonės nuo ankstaus ryto plūdo į maždaug 43 tūkst. vietų stadioną. Kiti buvo nukreipiami į aplinkui specialiai įrengtas aptvertas vietas, kad galėtų stebėti pamaldas per didžiulius ekranus. Organizatoriai sakė, kad jose dalyvaus tikinčiųjų iš 100 šalių, taip pat 4 000 JAE musulmonų.

Laukdamos atvykstant Šventojo Tėvo, minios džiaugsmingai šaukė ir mojavo Vatikano vėliavėlėmis, o pranešėjas žėrė liaupses Jungtinių Arabų Emyratų paskelbtiems „Tolerancijos metams“.

JAE katalikų bendruomenė yra neįprastai didelė ir klestinti regione, kuriame pastaraisiais metais krikščionys buvo smarkiai persekiojami džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ir kitų ekstremistų.

Katalikų Bažnyčios duomenimis, šiai konfesijai priklauso apie milijonas iš 9 mln. JAE gyventojų. Beveik visi jie yra užsieniečiai, atvykę į naftos turtingą federaciją dirbti įvairiuose sektoriuose, pradedant naftos pramone, finansų įstaigomis ir baigiant statybomis. Dauguma jų yra filipiniečiai ir indai, palikę šeimas savo šalyse ir neretai dirbantys itin sunkiomis sąlygomis. Šią padėtį reguliariai smerkia žmogaus teisių grupės.