Kaip anksčiau pranešė Latvijos televizija, šios iniciatyvos ėmėsi partijos įkūrėjas Artusas Kaiminis, vienas iš jos pirmininkų.

Atitinkamus dokumentus taip pat pateikė ir kiti partijos nariai, pranešė šalies ekonomikos ministras Ralfas Nemiras.

Pagal „KPV LV“ nuostatus, sprendimas pašalinti A. Gobzemą iš partijos įsigalios praėjus mėnesiui po jo priėmimo, tačiau jis dar gali būti apskųstas partijos valdybai.

Po partijos valdybos posėdžio A. Kaiminis žurnalistams sakė, kad buvo sulaukta partijos narių pareiškimų dėl A. Gobzemo pašalinimo iš partijos, ir šiam pasiūlymui buvo pritarta dauguma balsų.

Pasak A. Kaiminio, A. Gobzemui buvo pareikštos pretenzijos dėl „nuolatinio kenkimo partijos įvaizdžiui“, be to, būta daug „patologinio melo“, kurį A. Gobzemas skelbė ir iš Saeimos tribūnos.

A. Gobzemas gali įkurti savo partiją – tą jis seniai norėjo padaryti, pridūrė A. Kaiminis. Jis taip pat neatmetė galimybės, kad paskui pašalintą politiką gali išeiti ir dar kas nors iš „KPV LV“ narių.

Vienas iš „KPV LV“ pirmininkų taip pat sakė, kad A. Gobzemą reikėtų pašalinti iš partijos parlamentinės frakcijos, tačiau kol kas šis klausimas dar nebuvo nagrinėtas.

Dar sekmadienį „KPV LV“ valdybos narė Linda Liepinia atsisakė kalbėtis su naujienų agentūra BNS apie partijos kolegos pašalinimą iš partijos.

Pats A. Gobzemas, sekmadienį paklaustas, ar ką nors žino apie šiuos ketinimus, atsakė, jog šį klausimą reikia pateikti partijos valdybai, nes jis pats apie tai nieko negirdėjęs.

Sausio 30 dieną „KPV LV“ frakcija priėmė sprendimą tęsti darbą visa sudėtimi, nors 11 jos deputatų palaikė Krišjanio Karinio vyriausybę, o penki – įskaitant A. Gobzemą – jai nepritarė.