Jų žiniomis, Bundesveras tikisi iki šių metų pabaigos tiesiogiai iš „Airbus“ gamintojo už 150 mln. eurų sulaukti tolimųjų skrydžių orlaivį A350.

Pasak Vokietijos gynybos ministerijos valstybės sekretoriaus Benedikto Zimmerio, per artimiausius trejus metus bus nupirkti trys A350, kurie pakeis 2009 metais iš „Lufthansa“ federalinės vyriausybės reikmėms įsigytus A340.

Kanclerė Angela Merkel po kelių neseniai įvykusių incidentų paragino Gynybos ir Finansų ministerijas atnaujinti vyriausybinių orlaivių parką.

Pernai lapkritį A. Merkel buvo priverta praleisti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo Argentinoje atidarymą, nes iš Berlyno pakilęs vyriausybinis orlaivis dėl elektronikos sistemų sutrikimo buvo priverstas nutūpti Kelne. Mažesnės sudėties Vokietijos delegacijai teko vykti į Ispanijos sostinę, o iš ten komerciniu reisu skristi į Buenos Aires.

Vokietijos ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros ministras Gerdas Mulleris praėjusį mėnesį dėl vyriausybinio lėktuvo gedimo buvo priverstas keisti darbinės kelionės po pietų Afrikos valstybes darbotvarkę.

Galiausiai, sausio pabaigoje Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris ir 55-i jo delegacijos nariai dėl tokios pat priežasties negalėjo laiku išskristį iš Etiopijos į Berlyną.