Niekas šiandien negali užtikrintai pasakyti, kokia yra pilietinio karo tikimybė, pareiškė N. Maduras interviu ispanų televizijos stočiai „La Sexta“. „Viskas priklauso nuo Šiaurės imperijos (JAV) ir jos Vakarų sąjungininkių pamišimo ir agresyvumo laipsnio“, - pabrėžė jis.

N. Maduras kalbėjo: „Mes tiesiog gyvename savo šalyje ir reikalaujame, kad niekas nesikištų į mūsų vidaus reikalus. Ir mes ruošiamės ginti savo šalį“.

Fabrikuose, universitetuose ir įvairiose kitose srityse „tauta ginkluojasi (kad apgintų vyriausybę)“, toliau dėstė politikas. Tai esą yra „milicianos“, baigę karinį parengimą.

Interviu ėmęs vienas garsiausių Ispanijos TV žurnalistų Jordis Evolė prezidentui sakė: „Tai, ką jūs kalbate, man kelia baimę, pone Madurai“. „Tikrai? Man ne. Mes neatiduosime Venesuelos“, - atsakė jis.

Sekmadienį pasibaigiantį septynių ES šalių ultimatumą N. Maduras energingai atmetė. „Mes nepriimame niekieno ultimatumų“, - pabrėžė jis. Vokietija, Prancūzija, Ispanija, Portugalija, Didžioji Britanija, Nyderlandai ir Belgija ketina pripažinti opozicijos lyderį Juaną Guaido laikinuoju Venesuelos prezidentu, jei N. Maduras nepaskelbs laisvų rinkimų.

„Tai tas pats, jei aš ES pasakyčiau: duodu jums septynias dienas laiko pripažinti Katalonijos Respubliką arba imsiuosi priemonių“, - sakė N. Maduras. Tarptautinė politika esą negali remtis ultimatumais.

„La Sexta“ duomenimis, interviu buvo imtas penktadienį ir bus transliuojamas sekmadienio vakarą. Jo ištraukas sekmadienį paskelbė įvairi žiniasklaida.