„KNAB vykdo baudžiamojo proceso veiksmus, tarp jų teismo sankcionuotas kratas keliais adresais. Šiuo metu kardomosios priemonės, susijusios su laisvės atėmimu, (šioje byloje) niekam netaikomos“, – pranešė KNAB.

KNAB nurodė, kad šiuo metu aktyviai dirba tyrėjai.

N. Ušakovas kiek anksčiau paskelbė, kad nėra padaręs jokios nusikalstamos veikos ir neketina trauktis iš pareigų.

Meras žurnalistams patvirtino, kad KNAB darbuotojai atliko kratas jo kabinete Rygos savivaldybėje ir namuose. N. Ušakovo sutuoktinė ir jo biuro vadovė Iveta Strautinia-Ušakova pranešė, kad teismo sprendime dėl kratos figūravo tik mero vardas.

„Pridėjęs ranką prie širdies galiu pasakyti: mano sąžinė švari“, – pareiškė Latvijos sostinės meras. Pasak jo, šioje byloje jam nėra suteiktas joks statusas. Daugiau apie bylą N. Ušakovas kalbėti atsisakė.

Apie vidurdienį keturi KNAB darbuotojai atvyko į Rygos miesto savivaldybę ir įėjo į mero kabinetą. Iš N. Ušakovo darbo kabineto buvo išneštas didžiulis segtuvas su dokumentais, taip pat kompiuteris.

Krata taip pat buvo surengta N. Ušakovo namuose Rygoje. Iš ten pareigūnai išėjo nešini maišais, kuriuose veikiausiai buvo dokumentai.

N. Ušakovas yra prokremliškos socialdemokratinės partijos „Santarvė“ lyderis. Partijos frakcijos parlamente vadovas Janis Urbanovičius BNS sakė nieko nežinąs apie kratas ir apie jas sužinojo tik iš žiniasklaidos. Jis sakė bandęs susisiekti su N. Ušakovu, bet jam nepavyko.