Pokalbyje taip pat dalyvavo Melania Trump ir vertėjas rusas, tačiau šalia nebuvo jokio kito amerikiečių delegacijos nario.

Remdamasis su įvykiu susipažinusių šaltinių duomenimis, „The Financial Times“ nurodo, kad pokalbyje nedalyvavo JAV vertėjas ar pokalbių užrašinėtojas, kaip tai įprasta.

D. Trumpas ir V. Putinas po vieno susitikimo renginio susėdo greta ir kelias minutes kalbėjosi. Šį pokalbį JAV prezidento aplinka įvardino kaip vieną iš kelių „neformalių“ diskusijų tarp įvairių šalių lyderių ir D. Trumpo.

Tuo tarpu Rusijos vyriausybės oficialioje pozicijoje nurodoma, kad prezidentų pokalbis truko 15 minučių, jame buvo aptarti incidentai Azovo jūroje ir Sirijos konfliktas.

Taip pat V. Putinas ir D. Trumpas esą tarėsi, kada galėtų surengti oficialų susitikimą, rašo „The Financial Times“.

Baltieji Rūmai atsisakė komentuoti bet kokias šio susitikimo detales.

Baltųjų rūmų spaudos tarnyba praėjusių metų gruodžio pradžioje išplatino pranešimą, kad V. Putinas ir D. Trumpas trumpai pasikalbėjo G20 viršūnių susitikimo kuluaruose.

„Per surengtus pietus, į kuriuos pakvietė JAV prezidentas D. Trumpas ir pirmoji šalies ponia, kaip įprasta per daugiašalius susitikimus, įvyko keletas neformalių pokalbių su pasaulio šalių lyderiais, taip pat V. Putinu“, – pranešė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders, atsakydama į žurnalistų klausimą, ar lankydamasis Buenos Airėse D. Trumpas susitiko su Rusijos prezidentu.

Kiek anksčiau numatytą oficialų susitikimą su V. Putinu JAV prezidentas atšaukė, savo sprendimą aiškindamas Kerčės sąsiauryje susidariusia situacija.

D. Trumpas, be kita ko, atšaukė ir turėjusią įvykti spaudos konferenciją, sakydamas, kad taip elgiasi norėdamas išreikšti pagarbą mirusio buvusio JAV prezidento George‘o H. W. Busho artimiesiems.

Toks sprendimas suteikė D. Trumpui galimybę išvengti sau nepatogių klausimų ne tik apie Argentinoje surengtą viršūnių susitikimą, bet ir apie specialiojo prokuroro Roberto Muellerio vykdomą tyrimą.

Per spaudos konferenciją, surengtą pasibaigus Buenos Airėse vykusiam viršūnių susitikimui, Rusijos prezidentas pasakė, kad jam vis dėlto pavyko pabendrauti su D. Trumpu. Jie, esą, nė neprisėsdami persimetė keletu trumpų mandagumo frazių.

„Dviem žodžiais atsakiau į jo klausimus, susijusius su tuo incidentu Juodojoje jūroje. Tais klausimais jis laikosi savo pozicijos, o aš – savo. Asmeninių nuomonių mes nepakeitėme, bet aš, šiaip ar taip, informavau jį apie tai, koks yra mūsų požiūris į tą incidentą“, – pasakė V. Putinas.

Rusijos lyderis išreiškė viltį, kad visavertis jo ir D. Trumpo susitikimas įvyks tada, kai JAV bus tam pasirengusios. V. Putinas tuomet taip pat pridūrė, kad nėra linkęs turėti jokių išankstinių nuostatų, susijusių su tokio tipo derybomis.