56 metų nuotykių ieškotojas, pramintas „prancūzų žmogumi voru“, kopė į 47 aukštų statinį „GT Tower“, ji stebint gatvėse besibūriuojantiems nustebusiems praeiviams.

„Tai mano kelias, mano gyvenimo būdas. Tai man tiek pat svarbu kaip maistas ir miegas. Man to reikia. Tai palaiko mane gyvą“, – po kopimo pareiškė jis žurnalistams.

Tuo metu policininkai su mažesniu entuziazmu stebėjo prancūzo žygį ir sulaikė jį, kai tik po dviejų valandų trukusio kopimo nusileido ant žemės.

Vyrui buvo iškelti kaltinimai dėl viešosios tvarkos trikdymo. Šiuo metu jis laukia prokurorų sprendimo, ar galės būti paleistas už užstatą.

A. Robert'as be virvių ir kitokios saugumo įrangos yra įkopęs į daugiau kaip 100 pastatų. Guinnesso (Gineso) rekordų knygoje rašoma, kad jis „be pašalinės pagalbos įkopė į daugiausiai pastatų“.

Tarp jo pergalių yra daug aukščiausių pasaulio dangoraižių ir garsių statinių, tokių kaip Eiffelio (Eifelio) bokštas, Sidnėjaus operos rūmai, Kvala Lumpūro dangoraižis „Petronas Twin Towers“ ir „Burj Khalifa“ Dubajuje. Kopdamas ant pastarojo prancūzas naudojosi siurbtukais ir saugumo virve, nes šis dangoraižis neturi atbrailų.

Vis dėlto birželį A. Robert'as patyrė nesėkmę mėgindamas įkopti į 123 aukštų dangoraižį „Lotte World Tower“ Seule: prancūzas buvo įveikęs daugiau kaip pusę kelio, bet apsaugos darbuotojai privertė jį nutraukti kopimą.

A. Robert'as yra kelis kartus skaudžiai kritęs ir apskaičiavo, kad dėl nelaimingų atsitikimų yra 66 proc. neįgalus. Už savo žygius jis daugybę kartų buvo areštuotas.