25 metų Ehabą Abedą „kiek ryčiau (pietinio Gazos Ruožo miesto) Rafos nužudė Izraelio okupacinės (pajėgos)“, ministerijos išplatintame pareiškime cituojamas institucijos atstovas Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra).

Kaip iš ligoninės pranešė vienas naujienų agentūros AFP korespondentas, nužudytajam buvo pataikyta į širdį.

Tuo metu Izraelio kariškiai informavo, kad kariai nušovė vieną vyrą ir sužeidė kitą, jiems pradėjus svaidyti akmenis į izraeliečių vairuotojus okupuotame Vakarų Krante.

Kariškiai „reaguodami šovė į įtariamuosius, kuriems buvo suteikta medikų pagalba. Vienas įtariamųjų vėliau mirė nuo žaizdų, o kitas yra sužeistas“, nurodoma kariuomenės pranešime.

Netoli Ramalos esančio Silvado kaimo, iš kur kilęs žuvęs jaunuolis, gyventojai sako, kad jis buvo 17 metų Aymanas Hamedas (Aimanas Hamidas).

Tūkstančiai palestiniečių susirinko keliose pasienio vietovėse, o žydų valstybės kariai panaudojo ašarines dujas ir kovinius šaudmenis, kad protestuotojus nustumtų nuo sienos.

Penktadienį surengtos demonstracijas yra pirmieji masiniai protestai nuo to laiko, kai atrodytų žlugo neformalios paliaubos tarp Izraelio ir Gazos Ruožą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“.

Pagal tą susitarimą, Kataras įsipareigojo kas mėnesį per Izraelio teritoriją gabenti Gazos Ruožui 15 mln. JAV dolerių (13 mln. eurų) sumas.

Ketvirtadienį „Hamas“ pareiškė, kad nebeims tų pinigų, nes Izraelis esą nesilaiko susitarimo.