Jo žiniomis, buvęs Malaizijos monarchas ir O. Vojevodina nusprendė skirtis dėl „atšalusių jausmų“ ir dažnų kivirčų. Pranešama, kad šiuo metu jų atstovai rengia dokumentus, reikalingus skyrybų proceso pradžiai.

Buvęs Malaizijos karalius sultonas Muhammadas V sosto atsisakė sausio pradžioje. Oficialios šio sprendimo priežastys neatskleidžiamos.

Bet, pasak laikraščio „The New Straits Times“, Muhammadas V buvo priverstas žengti šį žingsnį dėl spaudimo, kurį jam darė Valdovų taryba, nepritarianti jo vedyboms su ruse. Praėjusių metų lapkričio mėnesį buvęs Malaizijos aukščiausiasis valdovas Maskvoje slapta iškėlė vestuves su 25 metų gražuole.

Šiuolaikinėje Malaizijoje, tapusioje konstitucine monarchija 1957 metais, karalius atlieka ceremonines funkcijas ir yra vyriausiasis vadas. Įstatymams priimti arba ministrams paskirti reikalingas jo sutikimas, kurį monarchas duoda „parlamento ir vyriausybės patarimu“.

Gazeta.ru skelbė, kad karaliaus sprendimas trauktis buvo netikėtas ne visiems: Malaizijoje gandai, kad jis gali atsisakyti karališkųjų pareigų, sklido jau kurį laiką – konkrečiai du mėnesius.

2018 metų lapkritį monarchas paskelbė, jog ima du mėnesius atostogų. Visą tą laiką monarcho pareigas atliko Perako valstijos sultonas Nazrinas Shachas. Lapkritį buvo skelbiama, kad karalius išvyko gydytis.

Tačiau vėliau internete pasklido informacija apie tai, kad jis Rusijoje vedė buvusią „Mis Maskva“, nors karališkųjų rūmų atstovai iki šiol nekomentavo šių gandų. Visgi kalbos dėl jo ateities dar suintensyvėjo šią savaitę, kai Malaizijos karališkoji šeima surengė specialų susirinkimą.

Muhammado V vestuvės su grožio karaliene iš Rusijos sukėlė nemenką skandalą. Vestuvės įvyko lapkričio 22 dieną koncertų salėje „Barvikha Concert Hall“ pagal visas musulmoniškas tradicijas.

Šventėje nebuvo alkoholio, o svečiai vaišinosi tradiciniais patiekalais. Kaip skelbė „StarHit“, likus pusmečiui iki vestuvių, O. Vojevodina priėmė islamo tikėjimą ir gavo naują musulmonišką vardą Richana. Ceremonijoje dalyvavo daug aukšto rango ir garsių svečių. Šventėje linksminosi ir konkurso „Krasa Rosii“ direktorė Tatjana Andrejeva, organizavusi ir 2015 metų konkursą „Mis Maskva“, kuriame triumfavo O. Vojevodina.

„Buvo labai gražu ir jautru. Oksana – tikra karalienė. Esu tikra, kad šią porą jungia tikri jausmai. Jūs net neįsivaizduojate, kokiomis meilės kupinomis akimis vienas į kitą žiūrėjo. Susipažino kiek daugiau nei prieš metus, žinoma, turėjo pakankamai laiko vienas kitą pažinti. Detalių atskleisti negaliu – tai labai asmeniška“, – Rusijos portalui kp.ru pasakojo T. Andrejeva.

Prieš keletą savaičių buvo pasirodę gandų esą O. Vojevodina laukiasi Muhammado V-ojo vaiko.