„Kitą savaitę Britanijos Bendruomenių Rūmuose vyks dideli debatai ir galbūt balsavimas (sausio) 29 dieną, tad mums reikia pasirinkimų, kuriuos galėtume svarstyti“, – sakė naujienų agentūrai AFP už ekonomiką atsakingas Europos Komisijos narys Pierre'as Moscovici.

Tarp būdų, kaip išeiti iš „Brexit“ aklavietės, nėra galimybės iš naujo derėtis dėl išstojimo sutarties, sakė jis, „bet gali atsirasti naujų galimybių, galbūt net įspūdingų galimybių – mes to nežinome“.

Buvęs Prancūzijos finansų ministras P. Moscovici kalbėjo Pasaulio ekonomikos forume Davose, kur viena iš pagrindinių temų tapo komplikuotas Jungtinės Karalystės išstojimas iš ES.

Didžiosios Britanijos parlamento sprendimas atmesti po pusantrų metų trukusių sudėtingų derybų premjerės Theresos May vyriausybės parengtą susitarimą pagilino politinę aklavietę, likus vos 10 savaičių iki numatyto šalies pasitraukimo iš Bendrijos.

Britanijai kovo 29-ąją gali tekti palikti ES nesudarius susitarimo, tačiau Th. May pažadėjo sausio 29 dieną surengti naują susitarimo svarstymą ir debatus. Tuo metu parlamentai svarsto visą virtinę galimų tolesnių scenarijų, įskaitant galimybę surengti antrą referendumą arba atidėti išstojimą, turintį įvykti kovo 29 dieną.

„Nuo pradžių mūsų požiūris yra paprastas – mes nenorėjome „Brexit“. Manome, kad kartu su JK esame stipresni“, – patikino P. Moscovici.

„Manome, kad JK yra daug geriau būti ES viduje nei už jos ribų. Gerbiame Britanijos rinkėjų valią, bet dėl jos apgailestaujame“, – pridūrė jis.