Pranešime nurodoma, kad kovotojas žuvo nuo tankų ugnies. Izraelio armija savo ruožtu nurodė, kad reagavo į apšaudymą, per kurį buvo sužeistas vienas karys.

Palestiniečių ministerijos atstovas Ashrafas al Qudra naujienų agentūrai AFP sakė, kad į 24 metų Mohammedą al Nabaheeną pataikė tanko sviedinys. Jis žuvo, o dar du žmonės buvo sužeisti.

Gazos Ruožą valdantis islamistų judėjimas „Hamas“ patvirtino, kad M. al Nabaheenas priklausė jo ginkluotajam sparnui, Izz ad Deeno al Qassamo brigadoms.

Izraelio armija sakė, jog taikėsi į „Hamas“ stebėjimo postą po incidento, kai vienas karys buvo nesunkiai sužeistas į jo šalmą pataikius kulkai.

„Pradinis tyrimas rodo, kad per riaušes, kai buvo svaidomi akmenys, vienas užpuolikas šovė į (Izraelio) karius, – sakoma Izraelio armijos pareiškime. – Kulka kliudė Izraelio gynybos pajėgų karininko šalmą, lengvai sužeisdama šį karį.“

Socialinėje žiniasklaidoje buvo išplatinta nepatvirtinto autentiškumo nuotrauka, kurioje esą matyti apgadintas kario šalmas.

Nuo kovo mėnesio, kai Gazos Ruože prie Izraelio sienos prasidėjo reguliarūs protestai, dėl izraeliečių ugnies žuvo mažiausiai 244 palestiniečiai. Dauguma jų žuvo per protestus, kuriuose dažnai prasiveržia smurtas, tačiau kai kurie žuvo nuo tankų ugnies arba per aviacijos smūgius.

Taip pat žuvo du izraeliečiai, tarp jų – prie sienos nušautas karys.