Kaip nurodė Prancūzijos laikraštis „Le Parisien“ ir transliuotojas „BFM TV“, mažiausiai trys ginkluoti vyrai antradienį ryte įsiveržė į banko „Milleis“ skyrių, vos jam atsidarius. Vienas tyrimui artimas šaltinis, pageidavęs likti anonimas, sakė, kad nusikaltėliai surišo darbuotojus ir klientus, papurškė ant jų neaiškaus skysčio ir per kelias valandas išlaužė apie individualių banko seifų.

Prokuratūra nepateikė detalių, kiek plėšikų paspruko.

Bankas, anksčiau vadinęsis „Barclays France“, giriasi, kad tarp jo klientų esama garsenybių, o apiplėšimo taikiniu tapęs jo skyrius Eliziejaus Laukuose yra maždaug už 650 m nuo Prancūzijos prezidentūros. Pažymėtina, kad tame sostinės rajone šiuo metu galioja griežtos saugumo priemonės.

Plėšikai „paėmė keletą darbuotojų įkaitais, kai bankas atsidarė. Tuomet jie ant durų pakabino ženklą, kad bankas uždarytas“, – televizijai BFM sakė policijos profesinės sąjungos FO atstovas Eddy Sidas (Edi Sidas).

„Tuomet jie išlaužė kažkiek seifų. Tai padarę jie paliko darbuotojus banke, o šie apie pietus sugebėjo išsilaisvinti ir iškvietė policiją“, – pridūrė E. Sidas.

Nors šio rajono gatvės budriai saugomos, nusikaltėliai sugebėjo nepastebėti pasprukti iš „Milleis“ su savo laimikiu.

Pavogtų daiktų vertė kol kas nežinoma.

„Nieko nematėm ir negirdėjom. Tik kai atvyko policija, sužinojome, kas vyksta“, - naujienų agentūrai AFP sakė netoliese veikiančios krautuvės savininkas, vardu Pierre'as (Pjeras), įvykio vietoje susirinkus daug tyrėjų.