Naujausiais duomenimis, „Aeroflot“ lėktuvas, pakilęs skrydžiui iš Sibire esančio Surguto miesto į Maskvą, buvo priverstas leistis iki tikslo likus 240 kilometrų.

Skelbiama, kad chaosą sukėlė keleivis, pareikalavęs skristi į Afganistaną. Orlaivis, vykdęs skrydį SU1515, nusileido Chantyj Mansijske, patvirtino „Aeroflot“. Skelbiama, kad vyras sulaikytas.

Remiantis šaltiniais, lėktuvas nusileido įgulai pavykus įrodyti keleiviui, jog būtina papildyti lėktuvo degalų atsargas.

Incidentą sukėlė 42-ejų vyriškis iš Surguto. Lenta.ru duomenimis, jis buvo neblaivus. Pranešama, kad per incidentą niekas nenukentėjo.

Pareikalavo skristi į Afganistaną

Apie lėktuvu skridusio keleivio reikalavimus apie 13 val. Lietuvos laiku paskelbė „Interfax“, remdamasis šaltiniu aviacijos tarnybose. Žinoma, kad lėktuve įvyko incidentas, daugiau detalių neskelbiama.

Ren.tv pranešė esą lėktuve yra ginkluotas asmuo.

Surguto oro uosto atstovai skelbė, kad reisą vykdo skrydžių bendrovė „Aeroflot“.

„Neturime jokios informacijos. Žinome tik tiek, kad lėktuvas sėkmingai išskrido“, – bfm.ru teigė atstovas.

Kaip skelbia „Flight Radar“, lėktuve įvyko incidentas. Žemėlapyje matoma, kaip orlaivis ore apsisuka ir ima skristi į Surguto pusę.

Remiantis Surguto oro uosto švieslente, 15 val. vietos laiku iš ten į Maskvą išskrido bendrovės „Aeroflot“ lėktuvas (reiso numeris – SU1515). Į Šeremetjevo oro uostą lėktuvas turėjo atskristi 16.20 val. Maskvos laiku, tačiau, remiantis „Flight Radar“ duomenimis, jis ore apsisuko ir pakeitė kryptį – skrido į Chanty Mansijsko pusę.

„Tikriname informaciją“, – RBK teigia Rusijos vidaus reikalų ministerijos transporto valdybos atstovai ryšiams su visuomene.

flightradar24.com nuotr.

„Aeroflot“ RBK komentarą dėl susiklosčiusios situacijos pateikti atsisakė. Valstybiniame antiteroristiniame komitete žurnalistams paaiškino kol kas situacijos komentuoti negalintys.

„Tarnybos iš orlaivio gavo signalą apie užgrobimą; uždavus kontrolinį klausimą, ši versija buvo oficialiai patvirtinta. Remiantis pirminiais duomenimis, lėktuvą užgrobė vienas asmuo – tai psichiškai nesveikas vyras. Šiuo metu lėktuvas skrenda į Chantyj Mansijsko pusę“, – lenta.ru kiek anksčiau teigė šaltinis.

Jis taip pat pridūrė, kad šiuo metu ryšio su lėktuvu nėra. Kaip skelbia REN TV, lėktuve yra 69 keleiviai, tarp jų – vienas nepilnametis, ir keturi įgulos nariai.

REN TV skelbia, kad keleivio, pareikalavusio keisti lėktuvo kursą, vardas Pavelas Š., jis ginkluotas. Remiantis „Interfax“ duomenimis, vyrui 42 metai. Jis Rusijos Federacijos pilietis. TASS šaltinis iš specialiųjų tarnybų sako, kad lėktuve „įvyko chuliganizmo atvejis“.