„Dar trys žmonės dingo po vandeniu gelbėtojų akivaizdoje“, - nurodė jis ir pridūrė, kad šie žmonės beveik neabejotinai žuvo.
Dar septyni įgulų nariai yra dingę, pridūrė jis.

Abiejuose laivuose – „Kandy“ ir „Maestro“ – buvo iš viso 31 žmogus, visi – Indijos ir Turkijos piliečiai.

„Buvo gautas pranešimas apie dujų rezervuarą, esantį Juodojoje jūroje, laivas perkėlė krovinius, tuomet įvyko sprogimas, o gaisras išplito į kitą laivą“, - sakė agentūros šaltinis.

Šiuo metu žmonės evakuojami, nėra informacijos apie aukas.

Tarptautinių jūrų paieškos ir gelbėjimo tarnybų šaltinis pranešė agentūrai, kad daugiau nei 30 žmonių buvo evakuoti iš degančių laivų.

„Du laivai dega po Tanzanijos vėliava. 31 įgulos narys iššoko į vandenį. Visi yra gyvi.“, - sakė šaltinis.

Jis pranešė, kad kiek žinoma, tarp jūreivių nėra rusų. Pagal „Rosmorrechflot“ sąrašus komandos susideda iš Indijos ir Turkijos piliečių.

Vėliau „Rosmorrechflot“ spaudos tarnyba patvirtino informaciją apie nepaprastąją padėtį.

Gaisras kilo viename iš dviejų laivų, paskui išplito į kitą laivą“, - sakė Rosmorrechflot atstovas.

„Rosmorrečflot“ atstovas Aleksejus Kravčenka naujienų agentūrai AFP patvirtino žuvusiųjų skaičių. Pasak jo, gaisras kilo pumpuojant degalus iš vieno laivo į kitą, o jų įgulų nariai buvo priversti iššokti į jūrą.

„Interfax“ citavo „Rosmorrečflot“ šaltinį, sakiusį, kad nė vieno užsidegusio laivo kapitonas nepasiuntė nelaimės signalo.

„Vyksta paieškų ir gelbėjimo operacija“, – sakė A. Kravčenka ir pridūrė, kad Kerčės miesto Kryme gydymo įstaigos ruošiasi priimti nukentėjusius jūrininkus.