Tam dingstį davė praėjusią savaitę Bendruomenių Rūmuose įvykęs balsavimas - parlamentarai atmetė sutartį dėl „Brexit“ sąlygų, kurią Th. May sudarė su Briuseliu. Todėl iškilo reali grėsmė, kad Jungtinė Karalystė pasitrauks iš ES pagal „kietąjį“ scenarijų.

Koks bus „planas B“, kol kas tebėra paslaptis. Laikraštis „The Sunday Times“ rašo, jog vyriausybė gali sudaryti atskirą dvišalį Didžiosios Britanijos ir Airijos susitarimą, kuriuo remiantis būtų galima išspręsti būsimo pasienio režimo su Šiaurės Airija problemą. Bet, pasak televizijos kanalo „Sky News“ šaltinių, Dublinas atmetė tokią galimybę, nes „nėra vilčių“, kad toks susitarimas padės pašalinti iš Londono ir Briuselio sutarties punktą dėl vadinamojo „backstop“ - Olsterio buvimo ES muitų sąjungoje ir bendroje Europos rinkoje prasidėjus pereinamajam „Brexit“ laikotarpiui.

Susidomėjimą kelią ne tik Th. May planas, bet ir tų Didžiosios Britanijos parlamento deputatų, kurie yra šalies pasitraukimo iš ES priešininkai, požiūris į iškilusią problemą. Jausdami torių vyriausybės pozicijos silpnumą, jie ketina išplėsti Bendruomenių Rūmų įgaliojimus rengiant ir vykdant Londono politiką „Brexit“ realizavimo klausimu ar netgi siekti sustabdyti pasitraukimo iš Bendrijos procesą.