Pasak TMO, išgelbėtieji papasakojo, jog ta pačia pripučiama valtimi plaukė 120 žmonių.

Tai reiškia, kad „dingo 117 žmonių, įskaitant dešimt moterų ir dešimties mėnesių kūdikį“, savo tviterio paskyroje parašė TMO padalinys Italijoje.

Gelbėjimo operaciją Viduržemio jūroje surengęs Italijos laivynas pranešė, jog trys migrantai žuvo, o maždaug 15 lieka dingę be žinios.

Italijos laivyno operacija buvo vykdoma penktadienį ir sraigtasparnis išgelbėjo minėtus tris asmenis: vienas jų buvo ištrauktas iš vandens, o du buvo pakelti nuo gelbėjimosi plaustų, kuriuos prieš tai numetė karinių oro pajėgų lėktuvas, sakė admirolas Fabio Agostini (Fabijus Agostinis).

Karinių pajėgų lėktuvų pilotai „pastebėjo skęstančią pripučiamą valtį, kurioje buvo apie 20 žmonių“, pareiškė jis interviu Italijos televizijai.

„Operacijos metu buvo pastebėti ir šalimais plūduriuojantys trys kūnai“, – sakė jis.

TMO pareiškė, jog dauguma migrantų yra iš Kamerūno, Gambijos, Dramblio Kaulo Kranto, Nigerijos ir Sudano.

Vokietijos labdaros organizacija „Sea Watch“ šeštadienį pranešė išgelbėjusi 47 migrantus, plaukusius pripučiama valtimi. Tačiau nežinoma, ar jie priklausė tai pačiai grupei.

TMO duomenimis, šiais metais Viduržemio jūroje nuskendo 83 žmonės, mėginę pasiekti Europą. O į Europą atvykusių migrantų ir pabėgėlių skaičius per 16 pirmųjų šių metų dienų padidėjo beveik dukart: nuo 2,365 tūkst. pernai iki 4,216 tūkstančio.