„Išpuolis įvyko (penktadienį) apie pusę septynių vakaro, nežinomam skaičiui juodai apsirengusių vyrų su šautuvais patekus į šventyklą iš užpakalinės pusės, – naujienų agentūrai AFP sakė jis. – Šventykloje buvo nušauti du vienuoliai, o du kiti buvo sužeisti“.

Nuo 2004-ųjų per malajų tautybės musulmonų sukilėlių ir prieš šimtmetį šį regioną aneksavusio Tailando, kurio gyventojų daugumą sudaro budistai, pajėgų susirėmimus jau žuvo beveik 7 tūkst. žmonių – daugiausia abiejų tikėjimų civiliai.

Tailando chuntai sutvirtinus saugumo tinklą, aukų skaičius pernai smarkiai sumažėjo, tačiau pastarosiomis dienomis smurtas vėl įsiplieskė ir sukėlė susirūpinimą dėl „minkštųjų“ taikinių mokyklose bei religinėse institucijose.

Praeityje budistų vienuoliai buvo puolami retai, tačiau nuo šeštadienio jiems buvo nurodyta sustabdyti rytinį aukų rinkimą trijose provincijose, o pietinio regiono armijos vadas įsakė saugumo pareigūnams sustiprinti musulmonų lyderių, kuriems taip pat gali grėsti pavojus, apsaugą.

Kaip neretai nutinka šiame konflikte, atsakomybės dėl budistų šventyklos užpuolimo niekas neprisiėmė.

Praėjusią savaitę toje pačioje provincijoje buvo nušautas imamas, tačiau neaišku, ar šventyklos užpuolimas susijęs su šiuo įvykiu.