Turtingas miestas-valstybė, turintis vieną geriausiai ginkluotų kariuomenių Azijoje, anksčiau svarstė tarp „Lockheed Martin“ gaminamų F-35, Europos „Eurofighter Typhoon“ ir Kinijoje pagamintų naikintuvų.

„Mūsų F-16 naikintuvai po 2030 m. bus pasenę, o F-35 naikintuvai buvo įvertinti kaip geriausia pamaina, išlaikant aukštus RSAF (Singapūro Respublikos oro pajėgų) pajėgumus“, - rašoma Gynybos ministerijos pranešime.

Ministerija patikino, kad karinės oro pajėgos pirma įsigis nedidelį skaičių naikintuvų jų pajėgumų ir tinkamumo kariuomenei įvertinimui prieš spręsdamos dėl didesnių sandorių.

Australija, Japonija ir Pietų Korėja Azijos ir Ramiojo vandenyno regione jau naudoja F-35 naikintuvus. Tuo tarpu Singapūrui prireikė net 5 metų priimti sprendimą, nes šalis atidžiai išnagrinėjo visas galimas alternatyvas iš Europos ir Kinijos, „Facebook“ rašė gynybos ministras Ng Eng Henas.

„Dabar mūsų institucijos turės apie sprendimą pranešti kolegoms Jungtinėse Valstijose ir tada galėsime tęsti procesą“, - rašė Ng Eng Henas, pridurdamas, kad gali praeiti dar metai, kol šalis galutinai patvirtins naikintuvų pirkimo sutartį. Tačiau seni F-16 naikintuvai bus nebenaudojami tik po maždaug 10 metų, todėl dar yra laiko pilotų treniruotėms, tvirtino ministras.