Ketvirtadienį kalbėdamas po ministrų susitikimo, kuris buvo sušauktas aptarti Britanijos parlamento sprendimą atmesti su ES parengtą susitarimą dėl šalies išstojimo sąlygų, E. Philippe'as sakė: „Priėmiau sprendimą aktyvuoti planą dėl „Brexit“ be susitarimo.“

Plane numatyta investuoti 50 mln. eurų į šalies jūrų ir oro uostus. Anot premjero, „akivaizdu, kad būtent uostai bus labiausiai paveikti pokyčių, kurie bus reikalingi tuo atveju“, jei Britanija pasitrauks iš ES nesudarius jokio susitarimo.

„Kai kuriuose uostuose bus statomos automobilių stovėjimo aikštelės, kituose – kuriama infrastruktūra patikrinimams“, – sakė E. Philippe'as.

Prancūzija jau anksčiau numatė įdarbinti daugiau muitinės darbuotojų ir veterinarijos inspektorių.

Prancūzijos parlamentas ketvirtadienį turėtų galutinai priimti įstatymo projektą, suteiksiantį vyriausybei įgaliojimus priimti sprendimus skelbiant potvarkius tuo atveju, jei Britanija pasitrauks iš ES nesudarius susitarimo. Toks scenarijus gali sukelti daug chaoso abiejose Lamanšo sąsiaurio pusėse.

„Norime būti pasirengę ginti mūsų piliečių interesus“, – sakė vyriausybės vadovas.

„Mūsų tikslas - vykdyti savo įsipareigojimus užtikrinti, kad mūsų piliečių, taip pat Prancūzijoje gyvenančių Britanijos piliečių gyvenimai būtų kiek įmanoma mažiau paveikti“, – pridūrė jis.