D. Trumpas 2017 metais nurodė išanalizuoti JAV priešraketinės gynybos technologijas ir išnagrinėti, kaip jos turėtų būti derinamos prie nuolat kintančių grėsmių.

Šio dokumento santraukoje, pateiktoje Pentagono akredituotiems žurnalistams, Priešraketinės gynybos agentūra (Missile Defense Agency, MDA) išskyrė pagrindines susirūpinimą keliančias sritis.

Pagrindinė iš jų – Kinijos ir Rusijos užmojis kurti hipergarsines raketas.

Šie ginklai gali skristi daug didesniu nei garso greičiu ir atlikti sudėtingų manevrų, o ne vien skrieti balistine trajektorija. Dėl šios priežasties juos būtų daug sunkiau numušti.

Pentagonas aiškinasi galimybes sekti hipergarsines raketas, daugiausiai naudojant jau dabar į kosmosą iškeltus jutiklius.

MDA taip pat nurodė, kad ketina įvertinti galimybes kurti kosmose dislokuojamų raketų gaudyklių sistemą. Ją sudarytų orbita skriejantis palydovas su raketomis, galinčiomis sunaikinti balistinės raketos kovinę galvutę, kai ji iškyla virš Žemės atmosferos.

Be to, MDA taip pat yra susitelkusi į galimybes numušti balistines raketas iškart po jų paleidimo.

Dabartinėmis priešraketinės gynybos technologijomis grindžiamos sistemos paprastai nusitaiko į kovines galvutes, kai jos skrieja kosmose.

Jeigu atsirastų galimybė smogti raketoms skrydžio greitėjimo fazėje tuojau po jų starto, MDA galėtų pridėti papildomą gynybos sluoksnį Amerikai ir jos sąjungininkėms.

Vienas iš būtų tai padaryti – apginkluoti naujo tipo raketomis radarais sunkiai susekamus naikintuvus F-35, patruliuojančius netoli potencialios balistinių raketų paleidimo vietos – pavyzdžiui, per hipotetinį konfliktą su Šiaurės Korėja, nurodė agentūra.

MDA taip pat ieško galimybių panaudoti „nukreipiamos energijos“ – kitaip tariant, lazerių – pajėgumus paleistoms balistinėms raketoms naikinti.

D. Trumpo nurodymu atliktos analizės rezultatai turėjo būti parengti praeitais metais, bet jų paskelbimas buvo keliskart atidėtas.