Parlamentarai, anot jo, pareiškė savo nuomonę, ko jie nenori. „Mes turime konstruktyviai bendradarbiauti, kad apibūdintume, ko parlamentas nori“, - kalbėjo T. May trečiadienio vakarą parlamente. Todėl ji kviečia visų partijų politikus konsultacijų, kad būtų rastas sprendimas.

Dėl naujo požiūrio į „Brexitą“ turėtų diskutuoti ir didžiausia opozicinė leiboristų partija. Durys esą yra atviros. Be to, parlamentarai turėtų atidėti į šalį savo interesus, kad būtų išeita iš aklavietės.

Premjerė neslėpė nusivylimo, kad leiboristų lyderis Jeremy'is Corbynas kol kas atsisako susitikti. Ji pabrėžė: „Mūsų durys yra atviros“.

J. Corbynas, pasak jo paties, ketina kalbėtis su T. May tik tada, kai premjerė „visiems laikams atmes katastrofišką „Brexito“ be sutarties su ES perspektyvą“.

T. May taip pat pabrėžė, kad jos pareiga yra išvesti Jungtinę Karalystę iš ES. Ji suprantanti, kad praėjusių 24 valandų rezultatai žmonėms sukėlė nerimą. „Aš manau, kad mano pareiga yra vykdyti britų tautos pavedimą palikti ES, ir aš ketinu tai padaryti“, - sakė T. May vėlų trečiadienio vakarą prie vyriausybės rezidencijos Londone.

Britų parlamentas prieš tai pareiškė pasitikėjimą T. May. Ją parėmė 325 parlamentarai, 306 buvo prieš.