Šeštadienį vakare telefonu duodamas interviu televizijai „Fox News“, D. Trumpas absurdišku pavadino „The Washington Post“ straipsnį, kuriame reiškiami įtarimai, kad prezidentas labai stengėsi nuslėpti savo derybų su V. Putinu turinį ir net konfiskavo savo vertėjo užrašus bei liepė jam neaptarinėti to, kas buvo pasakyta.

D. Trumpas sakė, kad pokalbis su V. Putinu Helsinkyje 2018 metų liepą buvo puikus.

Paklaustas, kodėl neskelbiamos beveik dvi valandas trukusio pokalbio detalės, D. Trumpas atsakė: „Kalbėjausi kaip ir kiekvienas prezidentas. Susėdi su įvairių šalių prezidentais... Mes kalbėjomės apie Izraelį ir Izraelio apsaugojimą, ir daug kitų dalykų... Nieko neslepiu, negalėčiau mažiau (dėl to) rūpintis. Noriu pasakyti, (kad) tai taip absurdiška.“

„Bet kas būtų galėjęs klausytis to susitikimo, tas susitikimas prieinamas bet kam“, – pridūrė jis.

Kaip rašė „The Washington Post“, nėra jokių detalių įrašų apie D. Trumpo asmeninius pokalbius su V. Putinu, įvykusius penkiose vietose per pastaruosius dvejus metus.

Laikraštis kaip savo šaltinius citavo neįvardytus dabartinius ir buvusius vyriausybės pareigūnus.

„Fox“ paklaustas apie V. Putiną, D. Trumpas sakė, kad nebuvo rasta „jokio slapto susimokymo“ tarp jo 2016 metų rinkimų kampanijos ir Rusijos, kad jis buvo geresnis kandidatas į prezidentus už demokratę Hillary Clinton, kad JAV ekonomika yra „stipriausia pasaulyje“ ir kad „The Washington Post“ yra „iš esmės „Amazon“ lobistas“, nes abi kompanijos priklauso milijardieriui Jeffui Bezosui (Džefui Bezosui).