„Šiuo metu karių neišvedame“, – sakė pareigūnas, pageidavęs, kad jo vardas nebūtų viešinamas.

Anksčiau JAV kariuomenės atstovas pulkininkas Seanas Ryanas sakė, kad buvo pradėtas „sąmoningo pasitraukimo iš Sirijos procesas“.

Šis pranešimas nuskambėjo praėjus mažiau nei mėnesiui po pasaulį apstulbinusio prezidento Donaldo Trumpo pranešimo apie amerikiečių pasitraukimą iš Sirijos. Tąsyk jis pareiškė, kad džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ jau įveiktas ir kad JAV kariai „dabar“ grįš namo.

Kitas JAV gynybos pareigūnas sakė, kad kariuomenė atliko kai kurių pasiruošimų kontingento išvedimui.

„Tai apima žmonių ir technikos judėjimo planavimą, objektų, turinčių priimti susigrąžinamą techniką, parengimą“, – aiškino pareigūnas, bet pabrėžė, kad kol kas jokie kariai neišvedami.

Pentagonas pabrėžė neskelbsiantis apie karių judėjimą ir nepateiksiantis jokio kalendoriaus, kada pajėgos galėtų palikti Siriją.

Padėtį šioje šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) savo ruožtu pranešė, kad koalicija pradėjo mažinti savo kontingentą Rmelano aerodrome Chasakos provincijoje šalies šiaurės rytuose.

„Ketvirtadienį dalis amerikiečių pajėgų pasitraukė iš Rmelano karinės bazės Chasakos provincijoje“, – sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Pasak jo, bazėje liko 150 JAV karių, iš Rmelano buvo išvežta maždaug 10 šarvuočių ir dalis sunkiosios technikos.

Pasak jo, tai pirmas toks amerikiečių pajėgų išvedimas po JAV prezidento praėjusio mėnesio pareiškimo apie visišką karių išvedimą iš Sirijos.

JAV vadovaujama koalicija turi dar kelias bazes šiaurės rytų Sirijoje ir Irake. Kaimyniniame Irake D. Trumpas pažadėjo palikti amerikiečių pajėgas.